Gyurcsány Ferenc menekülteket fogadott a házába

-

Afgánok, szírek, kurdok töltötték az éjszakát az utóbbi néhány napban a volt miniszterelnök otthonában – értesült az atv.hu. A politikus szerint nem tudták, ki ő, mert nem közös a nyelvük, csak kézzel-lábbal értettek szót.


Az atv.hu egyik olvasójától kapta az alábbi videót, melyen Gyurcsány Ferenc exkormányfő, a Demokratikus Koalíció elnöke látható, amint két fiatalemberrel – a felvétel készítője szerint migránsokkal – megy fel a Déli pályaudvar lépcsőjén.Az atv.hu megkereste a politikust, aki elmondta, hogy valóban menekültekkel látható a felvételen, ugyanis néhány napja egy-egy éjszakára migránsokat fogadnak be az otthonukba.

Az atv.hu azt írja, Gyurcsány és felesége, Dobrev Klára már régebb óta vittek élelmiszert a Déli pályaudvarnál várakozó menekülteknek. A múlt héten Dobrev megkérdezte az egyik menekülteket segítő aktivistát, miben tudnának még segíteni. Kiderült, az egyik családnak szüksége lenne szállásra. Dobrev telefonon egyeztetett a korábbi miniszterelnökkel, és úgy döntöttek, befogadják őket.

Kiürítettek két szobát, felszabadítottak egy fürdőszobát, és az utóbbi négy-öt éjszakán számos vendéget fogadtak be a házukba.


Az első éjszaka egy tíztagú szír család érkezett, másnap hat szíriai kurd menekült aludt nálunk

– mondta Gyurcsány Ferenc az atv.hu-nak.

A megbeszéltek szerint a menekülteket segítő aktivisták kora estétől hívhatják Gyurcsányékat, ha szükség van szállásra.

A migránsok kapnak vacsorát, majd másnap reggelit és útravalót, és Gyurcsányék a ruháikat is kimossák – mondta az atv.hu-nak a DK elnöke.

Arra a kérdésre, tudják-e a befogadottak, hogy ki a vendéglátójuk, Gyurcsány nemmel felelt. „Alig beszél közülük valaki angolul, kézzel-lábbal kommunikálunk.”