Győzött, így élre állt a Chelsea

Fotó: AFP / GLYN KIRK / AFP / GLYN KIRK

-

HÁTTÉR

A Chelsea hazai környezetben 3-0-ra legyőzte a Stoke City együttesét az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának szombati játéknapján, ezzel a tabella élére ugrott.


A londoniak második gólját Frank Lampard szerezte, az angol válogatott középpályás ezzel pályafutása 147. bajnoki találatát szerezte a klub színeiben, ezzel beérte az ide vonatkozó rangsorban második Kerry Dixont, és már csak Bobby Tambling (164) áll előtte. José Mourinho, a Kékek vezetőedzője továbbra is veretlen a Stamford Bridge-en Premier League-mérkőzésen, karrierje során immáron 61 győzelem és 16 döntetlen a mérlege. Az élbolyban szereplők közül a Manchester City játszott még ma, könnyedén lépték át a Southamptonon – a meccs góljait itt nézheti meg. A manchesteriek sikerükkel feljöttek a második helyre, a vesztett pontokat tekintve pedig továbbra is jobban állnak, mint a listavezető Liverpool, ugyanis a kékeknek két mérkőzésük is elmaradt korábban.Premier League, 33. forduló:

Chelsea–Stoke City 3-0 (1-0) korábban: Aston Villa–Fulham 1-2 (0-0) Cardiff City–Crystal Palace 0-3 (0-1) Hull City–Swansea City 1-0 (1-0) Newcastle United–Manchester United 0-4 (0-1) Norwich City–West Bromwich Albion 0-1 (0-1) Manchester City–Southampton 4-1 (3-1) vasárnap játsszák: Everton–Arsenal 14.30 West Ham United–FC Liverpool 17.00 hétfőn játsszák: Tottenham Hotspur–Sunderland 21.00