Gyorsított eljárásban ítélték el G. Fodor Gábor támadóját

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

A parkolóban kötött bele, többször megütötte.


A 888.hu főszerkesztőjére, G. Fodor Gáborra támadó férfit 6 hónap, 2 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték. G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány igazgatója szerint szeptember 16-án „egy ruhásszekrény méretű izomagy” kötött bele az Eurocenter parkolójában. Azt írta, keresi a választ a miértekre, „hogy fordulhat elő ilyen”. G. Fodor szerint „ami történt, nem eltántorít, hanem megerősít abban, hogy mi itt a 888-nál jó úton járunk. Az a küldetésünk, hogy egyenesen beszéljünk”. „Ennél sokkal nagyobb áldozatot is vállalnék azért, hogy kimondjam az igazságot” – írta G. Fodor.

A Fővárosi Főügyészség azt írta: szeptember 16-án egy III. kerületi bevásárlóközpont parkolójában a főszerkesztő egy kolléganőjével együtt ment gyalog munkahelye felé. A férfi utánuk eredt, és a sértettet egy cikk miatt trágár szavakkal illette, majd hátulról tenyérrel fejen ütötte. G. Fodor közölte a támadóval, hogy fel fogja jelenteni, de az folytatta a szitkozódást, és még egyszer hátulról, tenyérrel fejen ütötte, illetve leköpte a főszerkesztőt.

Az 57 éves férfit gyorsított eljárásban állították bíróság elé. A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki garázdaság és becsületsértés vétségében, és 6 hónap, 2 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.