Győri ETO: elfogyott a pénz, nem tudnak fizetni a játékosoknak

Fotó: MTI/MTVA / Krizsán Csaba

-

A Győri ETO FC sportigazgatója szerint ennek ellenére végigfocizzák a szezont a klub ki nem fizetett játékosai.


A Quaestor-csoport brókerbotránya miatt bajba került Győri ETO FC-től előbb az Audikat vették el, mára pedig fizetést sem tud adni focistáinak az NBI-es klub – írja az NSO. Szasa Sztevanovics sportigazgató a lapnak kijelentette:


Nincs pénz a kasszában, nincs miből fizetni a játékosoknak. Természetesen nem ölbe tett kézzel ülünk, keressük a megoldást, miként lehetne bevételhez jutni, és csak köszönettel tartozunk azoknak, akik valamilyen módon megpróbálnak segíteni rajtunk.

A sportigazgató elmondta: a kerettagok nemcsak becsülettel dolgoznak, azt is vállalták, hogy minden körülmény között végigfutballozzák a szezont.

„Hétről hétre megyünk előre, szombaton a Kecskemét ellen is csak az egyik tribünt nyitottuk ki, hogy kevesebb legyen a költségünk. Nagyon fontos lenne, hogy a szurkolók mellénk álljanak, jó volna, ha a szombati, Nyíregyháza elleni mérkőzésre is minél többen jönnének ki. A keddet az MLSZ-ben töltöttem, mert tisztán akarunk látni, mit kell tenni annak érdekében, hogy a klublicencünk rendben legyen” – zárta szavait Sztevanovics.

A győri klub azután került nehéz helyzetbe, hogy az egyesületet tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége március 9-én öncsődöt jelentett. A Győri ETO FC Kft. március 13-án csődvédelmet kért. Az események hatására a csapat főszponzora, az Audi Hungaria Motor Kft. azonnali hatállyal felbontotta a klubbal kötött együttműködési megállapodását.

Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát másfél hete helyezték előzetes letartóztatásba, a nyomozó hatóság megkezdte a vagyon visszaszerzését célzó eljárást, ennek részeként múlt hétfőn a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta biztosítási intézkedésként.


Lájkolj minket a Facebookon!