György Bence lett az Origo főszerkesztője

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

György Bence korábban a TV2-nél volt program- és hírigazgató, eddig egy nemrég indult hírportált vezetett.


Hétfőtől György Bence tölti be az Origo–New Wave Média-csoport tartalomért felelős igazgatói és az Origo.hu főszerkesztői pozícióját. Legfontosabb feladatai közé tartozik majd az Origo online hírportál vezető szerepének megerősítése és a cégcsoport átalakuló szervezetében a tartalomfejlesztés portfóliószintű vezetése. György Bence kinevezése online és televíziós területen szerzett széles körű tapasztalatainak elismerése, amelyek alkalmassá teszik a cégcsoport jelentősen megnövekedett méretéből adódó vezetői feladatok ellátására.

György Bence újságíró, televíziós szakember, 2001 és 2004 között az Origo szerkesztője, ezt követően 11 éven át a TV2-nél felelős szerkesztő, majd a hírműsorok vezetője, végül program- és hírigazgató. Mostani kinevezéséig a Faktor online hírportál ügyvezetői pozícióját töltötte be.

György Bencével együtt csatlakozik az Origo–NWM csoporthoz Gábor László, a TV2 Tények című hírműsorának korábbi főszerkesztője is, aki tartalmi igazgatóhelyettesként dolgozik majd.

Pálmai L. Ákos, aki 2014 nyara óta látta el az Origo főszerkesztői feladatait, távozik a cégcsoporttól.


Február végén zárult le az a tranzakció, melynek eredményeként összeolvadt a New Wave Média és az Origo-csoport. Ezzel létrejött az ország egyik vezető online médiaportfóliója, melynek legismertebb márkái az Origo mellett a VS.hu hírportál, a Welove tematikus oldalak és a Köpönyeg.hu.

Száraz István, az Origo–NWM-csoport vezérigazgatója azt mondta, az összeolvadás után létrejött portfólió 5-ből 4 internetezőt elér, ami szerinte kiemelkedő erőt képvisel a médiapiacon.

„Az új vezetők kinevezésével az a célunk, hogy ezt a pozíciót megerősítsük, és az Origo legyen a leggyorsabb és legmegbízhatóbb online hírforrás. Cégcsoportszinten a tartalomgyártás folyamatainak racionalizálása, a különböző identitású, karakterű szerkesztőségek összehangolt működtetése az elvárás. Komoly kihívás mindkettő, de meggyőződésünk, hogy György Bence a megfelelő ember erre a feladatra, nem utolsósorban azért, mert ő már vezetett hasonló nagyságú szervezetet. Köszönettel tartozom Pálmai L. Ákosnak, az Origo most leköszönő főszerkesztőjének az utóbbi másfél évben végzett eredményes munkájáért.”

György Bence, az Origo–NWM új, tartalomért felelős igazgatója és az Origo.hu új főszerkesztője, arról beszélt, nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy korábbi munkahelyére főszerkesztőként térhet vissza.