Gyönyörű kazahsztáni lányok fogadták Orbán Viktort

-

Már nem csak a kazah hírügynökség szerint érezte nagyon jól magát a miniszterelnök a Kazah Köztársaság fővárosában, Asztanában, hanem az Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldalán közzétett videó is erről tanúskodik. Nemcsak gazdasági megállapodásokra került sor, de jutott idő színházra, lovasbemutatóra, egy kazah jurta megtekintésére is. A videó vágója pedig különös figyelmet szentel a miniszterelnök útját övező kazah lányoknak is.


A kormányfő háromnapos hivatalos látogatáson volt Asztanában. Kazah kollégájával, Karim Maszimovval tartott közös sajtótájékoztatójukon a magyar-kazah kapcsolatépítés – amelynek zászlóshajója a Kazahsztánnal együttműködő magyar olajipari cég – újabb eredményeit hangsúlyozták: megállapodtak abban, hogy a két ország közötti közvetlen légi járat megteremtésének segítésére légügyi egyezményt kötnek, és a kormányfő hangsúlyozta a nukleáris együttműködés jelentőségét a mérnöki szolgáltatások területén is.


A kazah sajtó szerint Orbán azt nyilatkozta, hogy míg Brüsszelben idegennek érzi magát, addig az ázsiai országban rokonnak. Az alábbi videó alapján semmi okunk ezt kétségbe vonni.


Kazahsztán

Posted by Orbán Viktor on 2015. április 2.