Gyilkosság a pszichiátrián: az igazgató szerint nem hibáztak

-

A Merényi-kórház orvos igazgatója szerint az ápolói létszám megfelelő volt, és az áldozat is indokoltan volt a zárt osztályon.


Interjút adott a TV2 Tényeknek A Merényi-kórház orvos igazgatója, Müller Péter a kórházban történt gyilkosságról. A múlt héten a pszichiátria zárt osztályán egy beteg agyonvert egy másikat, három nappal később pedig a kórház ablakán ugrott ki egy beteg.

Müller szerint a zárt osztályon az előírásoknak megfelelő számú orvos és ápoló teljesített szolgálatot, de a történtek után megerősítik az ápolói létszámot. Az ablakokon eddig is két méter magasan rács volt, de ezután teljesen berácsozzák azokat. Az Index azt írta, korábban is történt már öngyilkosság. Az orvosigazgató szerint a rendőrség kivizsgálta az ügyet, és nem állapított meg személyi felelősséget.

Müller arról is beszélt, hogy a vizsgálat jelenlegi állása szerint az áldozatot indokoltan, a szakma szabályainak megfelelően vitték a pszichiátria zárt osztályára. A család ügyvédje, Krizsa Lajos ellenben azt mondta: az áldozat csaknem magatehetetlen volt, az ágyát segítség nélkül nem tudta elhagyni, kommunikálni is csak alig tudott, vagyis nem jelentett veszélyt sem másra, sem saját magára.