Gyilkos hét előtt állunk, 37 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

A jövő héten végig marad az extrém meleg, legfeljebb a hét vége felé jöhet csapadék. A Köpönyeg.hu előrejelzése.


Hétfő


Délelőtt napos, fátyolfelhős idő lesz. A szél gyenge lesz. Délután marad a többórás napsütés, melyet csak a fátyolfelhők zavarhatnak meg. Eső nem várható. A keleties szél megélénkül. Reggel általában 15 és 22 fok között alakul a hőmérséklet (főleg a nagyvárosokban és a vízpartokon számíthatunk trópusi éjszakára). Délután továbbra is35 fok körüli forróság lesz.

Kedd

A nap első felében marad a fátyolfelhős, száraz időjárás; majd délután főleg a Bakony térségében egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Nem lesz enyhülés, marad a tikkasztó hőség.

Szerda, csütörtök

Folytatódik a napos, fátyolfelhős, száraz időjárás. Reggelente 15 és 24 fok közé süllyed a hőmérséklet, délután mindkét nap 33-37 fokos forróság lesz.

Péntek

A nap nagy részében marad az eseménytelen, nagyon meleg időjárás. Estefelé azonban - főleg DNy-on - már magasra törhetnek a gomolyfelhők és elszórtan zápor, zivatar is kialakul. 35-36 fokos rekkenő hőség lesz továbbra is.

Szombat, vasárnap

A napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és szórványosan lehet helyi zápor, zivatar. Felhőszakadás és jégeső is valószínű. Lassan megkezdődik a hőség enyhülése. Augusztus második felére tovább csökken a hőmérséklet, a maximumok már csak 25 és 30 fok között alakulhatnak.