Gyilkos csatában BL-döntős a Veszprém

-

Sokáig csak futott az eredmény után, aztán fordított, majd a hosszabbításban átgázolt a Kielen. A döntőben a lengyel Kielce lesz az ellenfele.


Férfi BL, Final Four, elődöntő:

MVM Veszprém-THW Kiel (német) 31-28
Veszprém: Alilovic, Mikler (kapusok) Gulyás, Ilic 8/3, Iváncsik 2, Lékai, Marguc 6/1, Nagy László 3, Nilsson, Palmarsson 4, Chema Rodriguez 1, Schuch, Sliskovic 2, Sulic 1, Terzic, Ugalde 4
Kiel: Landin, Katsigiannis (kapusok) Anic, Brozovic, Canellas, Dahmke, Dissinger 2, Duvnjak 7, Ekberg 3, Ferreira Moraes, Jaanimaa, Klein 1, Mamelund, Sprenger, Vujin 8, Wiencek 5
Hétméteresek: 2/2 ill. 6/4
Kiállítások: 8 perc ill. 6 perc


Kegyetlen csatában jutott BL-döntőbe a Veszprém férfi kézicsapata. A Kiel elleni elődöntőben egyik csapat sem lógott meg két gólnál jobban, az első félidőben a németek vezettek, a másodikban zömmel a Veszprém. A magyar bajnok feljavulásában jelentős szerepet játszott a kapuba becserélt Mikler Roland.


A hajrában azonban a Kiel visszakapaszkodott, sőt másfél perccel a vége előtt két góllal vezetett, a Veszprém azonban hosszabbításra mentette a meccset.

Ezek után a ráadásban a Veszprém sokkal jobban koncentrált, az első szakaszt 3-1-re hozta, majd nyomban a második szakasz elején meccslabdát rontott. Ám mint kiderült, ez sem számított, több ziccer is akadt még, ezeket már bevágták a fiúk, így az extra játékidő második fele már örömünnepet hozott.

Nagy László azt mondta, a döntőre fejben kell összeszedettnek lenni, mivel a másik elődöntőt a lengyel Kielce hasonlóan kemény meccsen nyerte meg.

vasárnap, a 3. helyért:
PSG–Kiel 15.15

döntő:
Kielce–Veszprém 18.00