Gyerektartási pénzért lopták el a babát a szülészetről

-

Bűnösnek érzi magát az a nő, aki tavaly nyáron ellopta a csecsemőt a szombathelyi Markusovszky-kórházból. A Nyugat.hu tudósítása szerint mindössze ennyit mondott a vádlott a most kezdődött büntetőper első tárgyalásán.


A kis Hédi mindössze egy nappal korábban látta meg a napvilágot a megyei kórház szülészetén, amikor egy férfi és egy nő ellopta őt a kiságyából, mialatt az édesanyja a folyosón beszélgetett a hozzátartozóival. A bűncselekménnyel három embert vádolt meg az ügyészség.

Bernáth Norbert ügyész szerint az elsőrendű vádlott Cz.-né O. Klára és a másodrendű vádlott P-K. Zoltán terhére róják a kiskorú személyi szabadsága megsértésének bűntettét, valamint családi jogállás megsértésének kísérletét. A férfit felbujtóként elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétségével is vádolja az ügyészség. A harmadrendű vádlott, H. Barbara vétke, hogy hamis magánokiratot használt fel.

A 39 éves Cz.-né O. Klára nem tett vallomást a bíróságon, mindössze annyit válaszolt a kérdésre, hogy bűnösnek érzi magát. Korábbi vallomásai közül azt tartotta fönn, amelyben elmondta: akart egy kislányt magának, mert tavaly márciusban elvetélt, ám ezt nem közölte a párjával.

Öt fia van, közülük négy kiskorú, az élettársa Ausztriában dolgozik, jól keres, és úgy gondolta, ha lesz egy csecsemője, azt mondja majd, hogy a párja az apa, akitől így gyerektartás címén sok pénzt „lenyúlhat”. P-K. Zoltán az unokaöccse, aki az asszony szerint azért ígérte meg neki, hogy „hoz egy babát”, mert úgy hitte, börtönbüntetést kap egy korábbi ügye miatt, és amíg a szabadságvesztését tölti, a nagynénje vigyáz a holmijára, és csomagokat is küld majd neki.