Gyerekre támadt a plázában sétáltatott tigris

Forrás: Wikipédia

-

Szaúd-Arábiában öltek már a kedvtelésből tartott oroszlánok is. Az illegális állatok beszerzése nem okoz gondot.


Videó is rögzítette a pillanatot, amikor egy pórázon sétáltatott tigris rátámad egy kislányra a szaúdi Szakaka város bevásárlóközpontjában. Az állatot az idomár vezette, és egy szórakoztató műsort hirdettek vele.A gyerek nem sérült meg súlyosan, mert az idomár gyorsan beavatkozott, és kimentette. Az eset hatalmas felháborodást váltott ki Szaúd-Arábiában – írja a Gulf News. A tigrist ugyanis elővigyázatlanul, mindenféle biztonsági intézkedés nélkül vezették a látogatók közé.


Könnyű beszerezni

A térségben gyakran előfordul a kedvtelésből tartott nagymacskák támadása. Tavalyelőtt Kuvaitban egy oroszlán mart halálra egy Fülöp-szigeteki házvezetőnőt. Korábban egy katari cirkuszban leopárd ugrott egy 5 éves fiú torkának. Idén márciusban Szaúd-Arábiában elszabadult egy láncon tartott oroszlán, és megölte a családnál vendégeskedő kuvaiti férfit.

Az öböl menti államok már többször is arra szólították állampolgáraikat, hogy ne tartsanak vadállatokat. Az egzotikus vadállatok státuszszimbólumnak számítanak a fiatal gazdagok között, és bár tartásuk illegális, beszerzésük nem okoz gondot. A legtöbbjüket az interneten hirdetik.