Gyerekként elrabolták a körúti robbantás gyanúsítottját

Forrás: Magyarország Ügyészsége

-

A Csellengők című műsorban is felbukkant a fotója. Eltűnt gyerekként keresték.


A körúti robbantás 23 éves gyanúsítottja egyelőre a nyomozókkal és a bíróval sem állt szóba – írja a Blikk. Az előzetesbe helyezett férfi büntetlen előéletű, és az eddigi információk szerint szélsőséges csoportokhoz sem tartozott. A lap szerint gyerekkora viszont viharos volt. Lánytestvérével közös fotója még a Csellengők című, eltűnt gyermekekről szóló műsorban is feltűnt.

„A gyerekeket édesapjuk rabolta el”– mutatták be 2001-ben az 7 éves László és 4 éves testvére fényképét a műsorban. A Blikk információi szerint László gyermekkorában a szülők viszonya elmérgesedett, később elváltak. “Ez nem volt egy szokványos válás” – mondta egy helybéli. “Rengeteget veszekedtek, sokszor el is durvultak a viták, olykor éppen a gyerekek elhelyezése miatt.” A lap szerint az apa Dél-Amerikába vitte gyermekeit. Úgy nyolc-kilenc éve tűnt fel megint Taksonyban a család, azóta a gyerekek és az apuka is minden nyáron itt vannak a nagyszülőknél.”

A gyanúsítottak Keszthelyen, 26 nap bujkálás után fogta el a Terrorelhárítási Központ. A nyomravezetői díjat visszavonják.