Gyerekeket dobtak át a határkerítésen a menekültek, sok a sérült

-

20 rendőr is megsérült a délutáni röszkei összecsapásban, több menekült a könnygáztól lett rosszul és vágott sérüléseket szenvedett. Gyerekek sem úszták meg.


A menekültek és a rendőrök közötti összecsapásban húsz rendőr megsérült, két kisgyermeket, egy fiút és egy lányt a menekültek átdobtak a határ magyar oldalára, őket mentő vitte el - jelentette be Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Az M1 tudósítója azt mondta, szerinte azért tehették ezt, mert arra számítottak, hogy a rendőrök emiatt megenyhülnek, és kinyitják a kerítést. Ez azonban nem történt meg.


Tudósítónk egy magyarkanizsai mentőautóban három sérültet látott, mindegyiküket vágott sérülés miatt látták el. Emellett egy terhes nő is elájult a tömegben. Az Index tudósítója azt jelentette, hogy sok a fej-, és kézsérült ember, zokognak a gyerekek,, sírnak a csecsemők a könnygáztól.

Szintén az Index szúrta ki, hogy az Amnesty International munkatársa három sérült gyerekről twittelt, egyiküknek fejsérülése van.Itt nézhet további képeket a zavargásról.