Gyerekek rekedtek egy vonaton a nagy eső miatt Pécelnél

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

Annyi eső esett hirtelen, hogy a víz szinte elmosta a vasúti pályát.


Több száz utas, közöttük körülbelül hetven gyerek rekedt Pécelnél a Miskolc–Hatvan–Budapest vonalon közlekedő vonaton a hirtelen lezúduló nagy eső miatt. Az utasok leszállításhoz a tűzoltók segítségét kérte a vasúttársaság – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila elmondta, hogy a Gödöllő felé haladó vonat Pécel után állt meg, mert a lezúduló eső szinte elmosta a vasúti pálya környékét. A szerelvény nem tudott továbbhaladni. A vonat még mindig a helyszínen vesztegel, a tűzoltók vizet osztanak az utasoknak, majd segítenek nekik eljutni legalább Pécelig.

A Mávinform korábban közleményben tudatta, hogy a biztosítóberendezés hibája miatt nem járnak a vonatok az érintett vonalon. Felhívták a figyelmet arra, hogy a Keleti pályaudvarról Gödöllőre, valamint Gödöllőről Budapestre vasúti menetjeggyel és bérlettel igénybe vehetők a BKK bizonyos járatai: az M2-es metró a Keleti pályaudvar és az Örs vezér tere között, valamint a gödöllői (H8-as) HÉV az Örs vezér tere és Gödöllő között.

Rákos és Pécel között vonatpótló autóbuszok is járnak.

A vihar délután érte el a fővárost jégesővel és felhőszakadással. Az ítéletidőről készült képeket itt nézheti meg.