Gyenge nézettséggel indult az új M1

Fotó: MTI/MTVA / Honéczy Barnabás

-


A megújult M1 nemcsak elképesztő bénázással, hanem alacsony nézettségi számokkal is indult: az Origo cikke szerint a csatorna 4,7%-os közönségarányt ért el tegnap, míg az ezt megelőző négy vasárnap 5 és 5,2% közt mozgott a közönségarány. A 18 és 49 év közöttiek körében pedig csak 2,1%-ot értek el.


Az ATV híre szerint az állami hírcsatorna esti műsorai 17 és 22 óra között az összes tévé-előfizető 1,2 - 1,3 százalékának érdeklődését keltették fel. Arról számolnak be, hogy 17.45-kor az M1 nézettsége a 18-49 év közötti korosztályban a Nielsen adatai szerint konkrétan 0,0 százalék volt.

Ha számolunk azzal is, hogy az első adásnapon feltehetően sokan kíváncsiak voltak rá, milyen az új adó, és olyanok is odakapcsoltak, akik később nem fogják rendszeresen nézni, akkor feltételezhetjük, hogy a számok ezután nem javulni, hanem romlani fognak.

A Duna TV ugyanakkor profitált a műsorstruktúra-átalakításból: most, hogy szórakoztató- és sportműsorok kerültek át az adóra, a vasárnaponként szokásos 3-4% közti eredményük 7,9%-ra ugrott.