Gyárfásék sokmilliós karácsonyi ajándékot adnak Hosszúéknak

Fotó: MTI/EPA / Abir Szultan

-

A Magyar Úszószövetség (MÚSZ) vezetőségének döntése alapján személyenként 2-től 12 millió forintig terjedő támogatás adható az éves teljesítményük alapján a sportág honi legjobbjainak. Gyárfás Tamás elnök bejelentette: a másfél hete előkészületben lévő szerződéstervezeteket karácsonyi ajándékként szerdán eljuttatták az érintetteknek.


Bár a magyar úszóválogatott legjobbjai több csatornán különböző juttatásokban részesülnek, így a Gerevich-ösztöndíjban, a klubok által biztosított fizetésben, valamint a szponzori támogatásokban, a MÚSZ vezetése úgy döntött, hogy 2016-tól az elmúlt évek világeseményein nagyszerűen teljesítő klasszisoknak kiemelt támogatást nyújt, szerződéses keretek között, melynek éves keretösszege 2-12 millió forint lehet.

Hosszú Katinka kedden borította a bilit, hogy nem kapnak meg minden segítséget a magyar úszók a szövetségtől, Gyárfás Tamás erre hosszabban is reagált, Cseh László pedig elmondta, hogy nem érti, versenyzőtársa miről beszél, mivel ő minden segítséget megkap a szövetségtől. Gyárfás szerint a mostani jutalom nem Hosszú kifakadásának az eredménye.


Gyárfás igyekszik az úszók kedvében járni


„Másfél hete határoztunk arról, hogy megállapodásokat kötünk a válogatott legjobbjaival, elsődlegesen azzal a céllal, hogy így is hozzájáruljunk a nyugodt olimpiai felkészüléshez – mondta Gyárfás. – A MÚSZ soha nem rendelkezett ilyen erős anyagi háttérrel, mint napjainkban, köszönhetően a kormányzati támogatásnak, a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a mind népesebb szövetségi támogatói csapatnak, amelyek létszáma a 2017-es világbajnokság közeledtével nyilvánvalóan nőni fog.”


Máris célt ért volna Hosszú kifakadása?


A szövetség vezetésének döntése alapján az első körben Hosszú Katinka, Cseh László, Gyurta Dániel, Verrasztó Dávid, Kapás Boglárka, Bernek Péter, Jakabos Zsuzsanna, Risztov Éva és Olasz Anna részesülhet a MÚSZ újonnan kezdeményezett támogatásában.