Gyárfás nem akart senkit megbántani

Fotó: MTI/MTVA / Beliczay László

-

Azt mondja, nem kezdett el nyomozni Kiss László múltjában, mert rendelkezett erkölcsi bizonyítvánnyal, és szakmailag nagyon sikeres volt. Korábban azt is mondta, hogy mindenki tudott Kiss múltjáról.


A Magyar Úszószövetség elnöke azután nyilatkozott az MTI-nek, hogy hazajött a trieszti tornáról, ahol egyébként nyert a Benedek Tibor vezette magyar pólóválogatott.


Az egykor történtek részleteit nem ismertem, Kiss Lászlót kizárólag a kiemelkedő munkája alapján ítéltem meg. Elnökké választásomkor a mesteredző több világklasszis tanítványa közül Egerszegi Krisztina a negyedik olimpiai aranyérménél tartott, Kiss László általános tekintélynek örvendett, számos rangos kitüntetést kapott. Tény, hogy nem kezdtem el nyomozni az erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező szakember múltjában.

Korábban Gyárfás azt mondta, hogy az uszodában mindenki tudott Kiss László múltjáról. Gyárfás szerint helyes döntés volt, hogy Kiss lemondott, annak ellenére, hogy közösen előtte úgy döntöttek testületileg, hogy kiállnak az akkori kapitány mellett. Majd hozzátette:


Elnézést kérek, ha akaratlanul is bárkit megbántottam emberi méltóságában, megsértettem erkölcsi értékrendjét. Nem állt szándékomban.