Gyárfás maradt az európai kincstárnok

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Az Európai Úszó Szövetség kongresszusán a magyar szövetség elnökét újabb négy évre a LEN kincstárnokává választották. Ez az elnök után, a főtitkár mellett a legtekintélyesebb pozíció.


Ennél is fontosabb, hogy a 52 tagországot felvonultató közgyűlés döntött: 2017-től kik képviselik Európát a Nemzetközi Úszó Szövetségben (FINA). Gyárfás Tamás itt is a legtöbb voksot kapta, mellette az elnökként újraválasztott Paolo Barellinek, a görög Dimitrisz Diatheszopulosznak és a brit David Sparkesnak szavaztak bizalmat.

Ha úgy tetszik, Gyárfás Tamás kedvező időszakon van túl, hiszen éppen két hete, amikor bizalmi szavazást kért, 118-1 arányban állt ki mellette a Magyar Úszó Szövetség közgyűlése. A MÚSZ után a LEN-ben és a FINA-ban is közbizalomnak örvend, és 2021-ig bezárólag meghatározó tisztségeket tölt be a világ úszósportjában.

„Változatlanul a 2017. évi világbajnokság számomra a legfontosabb, a választási eredmények megfelelő hátteret adnak ahhoz, hogy minden szempontból a várakozásnak megfelelően teljesítsünk – mondta a kongresszus után Gyárfás Tamás. – Ehhez óriási csapatmunkára, erős összetartásra és bizalomra van szükség.”

„Nagy a jelentősége a különböző tisztségeknek, de a lényeg változatlanul az, hogy az úszóink a korábbiakhoz hasonló sikereket érjenek el, a sportág újabb igazi megmérettetése itt Londonban május tizenhatodikán kezdődik. Igazán akkor leszek boldog, ha a legutóbbi, netanyai rövidpályás Európa-bajnoksághoz hasonlóan a semleges szurkolók már-már dúdolják a magyar himnuszt, hiszen annyit hallották, hogy már a botfülűek is könnyedén belefoghatnak.”