Gyárfás a kabaláról: Az a bátyja, az egy trehány disznó

Fotó: MÚSZ/Szaka József

-

Gyárfás Tamás szerint még nem biztos, hogy marad a 2017-es vizes-vb kabalaállata, Bol-Dog.A fehér puli nagy felháborodást váltott ki a magyarokban is, miután a Sportsgrid.com internetes oldal alaposan lehúzta a budapesti esemény kabaláját. A Magyar Úszó Szövetség elnökét erről is kérdezte Kálmán Olga az ATV Egyenes beszéd című adásában.

“Az nem tudom, kié, azt nem én csináltam” – reagált Gyárfás, amikor az ember méretű puli képét megmutatta neki a műsorvezetőnő. “Ez az eredeti. Az lehet, hogy a bátyja, mit tudom én. Azt mi nem használjuk, azt valaki hozta, egy rokon. Az egy trehány disznó” - mondta az elnök, és a kisebb babára mutatott, mint eredeti kabalára.


Valaki hozta, egy rokon


Gyárfás Tamás elmondta, hogy a kabalaállat nem pályázat alapján született . Egy ismerős készítette, ingyen, barátságból gyorsan. Majd hozzátette: „ha azt kívánja, hogy más legyen, akkor más lesz”. A szövetség elnöke kijelentette, a 2017-es vb-n „a 100 méteres gyorsúszás az fix, a 800, meg az 1500 is, a Bol-Doghoz azonban nem ragaszkodunk.”


Gyárfás E.T.-hez is hasonlította Bol-Dogot


Gyárfás beszélt a most véget ért kazanyi vb-ről is, amely szerinte mindenben magasra tette a mércét. Az elnök hangsúlyozta: 85 éve épült a Hajós Alfréd uszoda, éppen ezért szükség van egy hosszú távú, biztos háttérre, és egy új uszodára. A teljes beszélgetés itt megnézhető.