Gyanútlan ismerősével szállíttatta a kokaint Mexikóból

-

Ajándéknak álcázta a kábítószert.


Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 38 éves magyar férfival szemben: egy mexikói ismerősén keresztül kokaint csempészett Mexikóvárosból Budapestre. A vádlott 1999 és 2015 között - egészen elfogásáig - Mexikóban élt. A magyar férfi 2009 júniusában megkereste egy mexikói ismerősét, és felajánlott neki egy repülőjegyet Budapestre - írja közleményében Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Ismerősének bőröndjébe egy díszcsomagolásban lévő, sárkányt ábrázoló dísztárgyat is tett, amelybe előzőleg - a mexikói tudta nélkül - több mint 1,2 kg tömegű kokaint rejtett. A vádlott azt kérte ismerősétől, hogy a dísztárgyat Budapesten adja át a barátjának, aki őt majd a repülőtéren fogja várni. A mexikói férfi a vádlott utasításainak megfelelően Magyarországra érve az - egyébként nagy tisztaságú kokaint tartalmazó - sárkányt ábrázoló dísztárgyat átadta a vádlott magyar társának.

A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat, ennek büntetési tétele öt évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés. A vádlott magyar társával szemben már korábban vádat emeltek, a férfit jogerősen 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélték.