Gyanúsított lett Benzema a szexvideóügyben, öt év börtönt is kaphat

Fotó: AFP / MATTHIEU ALEXANDRE

-

Egy versailles-i bíró kezdeményezte, hogy eljárás induljon a Real Madrid sztárja ellen zsarolás vádjával.


Karim Benzemát, a Real Madrid és a francia válogatott támadóját szerdán vette őrizetbe a francia rendőrség, azok után, hogy a neve felmerült egy zsarolási ügyben. Eszerint Benzema és Djibril Cisse, valamint társaik 150 ezer eurót akartak kicsikarni a francia válogatott középpályásától, Matthieu Valbuenától, egy szexuális aktust megörökítő felvétellel zsarolva őt.


Valbeuena és Benzema itt még bajtársak voltak


Benzema meghallgatására (Cissét már korábban kihallgatták) csütörtökön került sor, és a BBC információi szerint elismerte, hogy köze van az ügyhöz. Azt állította, hogy egy „gyerekkori barátja” kérésére hozta fel az ügyet Valbuenának. Az eset a francia válogatott clairefontaine-i edzőtáborában történt, amikor október első napjaiban a csapat az Örményország és Dánia elleni mérkőzésekre készült. Az nem derült ki, hogy Benzema csak figyelmeztette-e csapattársát, vagy pusztán átadta a zsarolók üzenetét.

A vallomást meghallgató bíró mindenesetre kezdeményezte, hogy az ügyben bírósági tárgyalást folytassanak le, melynek során Benzema gyanúsított lesz, a vád ellene zsarolás és bűnszövetkezetben való részvétel. A bíróság meg fogja vizsgálni a bizonyítékokat, és ha Benzemát bűnösnek találják, legkevesebb öt év börtönbüntetésre számíthat – közölte az ügyész.


Könnyen lehet, hogy itt ért véget Benzema karrierje


A bíróság megtiltotta Benzemának, hogy kapcsolatba lépjen válogatottbeli csapattársaival, illetve bárkivel, aki érintett az ügyben. A rendőrség három további gyanúsítottat vett őrizetbe, akik – vélhetően – rokonai a futballistának, ugyanis francia lapok értesülései szerint Benzemát valóban egy rokona kereste meg, hogy lépjen kapcsolatba a csapattársával.

Benzema ügyvédje, Sylvian Cormier a La Parisien című lapnak határozottan állította, hogy védencének „nincs köze az ügyhöz, és szeretné tisztázni a nevét” ebben a históriában.

A francia válogatott november 13-án és 17-én Németországgal, majd Angliával játszik, és sem Benzema, sem Valbuena nem kapott helyet Didier Deschamps csütörtökön kihirdetett keretében.