Gyanús dolgokról beszélgettek a reptéren őrizetbe vett utasok

Fotó: MTI/MTVA / Oliver Berg

-

Utastársaik jelentették fel őket, egyikük hátizsákját felrobbantották.


Őrizetbe vettek három utast Kölnben, mert utastársaik szerint terrorgyanús dolgokról beszéltek. A férfiak az EasyJet Ljubljanából Londonba tartó járatán utaztak. Miután más utasok jelentették a személyzetnek, hogy "terrorgyanús dolgokról beszélgetnek", a pilóta engedélyt kért a légi irányítóktól, hogy mihamarabb leszállhasson.

A gép a 151 utassal rendben leszállt Kölnben, a rendőrség a vészkijáratokon kiürítette az Airbus 319-est, és biztonsági ellenőrzést végzett. A három férfit őrizetbe vették, és egyikük hátizsákját egy biztonságos helyen felrobbantották. A hátizsák tartalmáról nincs információ, a rendőrség azt közölte, hogy a csomagot elkezdték vizsgálni. A három gyanúsított mellett több más utast i kihallgattak.

A kényszerleszállás és a vizsgálat miatt a kölni helyett más repülőterek fogadtak hat leszálló járatot, és húsz gép nem tudott Kölnből elindulni. Az incidens három órára felborította a menetrendet.

A német rendőrség egyik szóvivője szerint az utasok hallották, amint a férfiak beszélgetésében előfordulnak olyan szavak, mint pokolgép vagy robbanószer.