Gyanús csomag miatt zárták le az M0-s Anna-hegyi pihenőjét

Fotó: MTI/MTVA/Mihádák Zoltán / Mihádák Zoltán

-

Állítólag robbanóanyag volt egy román buszon, de a rendőrség csak annyit közölt: egy jármű átvizsgálása zajlik az utasok kérésére.


Az utasok kérésére vizsgál át egy külföldi járművet a rendőrség az M0-s autóút Anna-hegyi pihenőjében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata a police.hu-n szombat este. A közleményben nem említik, hogy miért tettek bejelentést az utasok, csupán azt tudatják, hogy a bejelentés 17 óra 10 perckor érkezett, illetve hogy az átvizsgálás idejére a pihenőhelyet lezárták.

Az MTI úgy tudja, hogy egy az M0-son Szeged felé haladó turistabuszon „gyanús csomagot”, vélhetően robbanóanyagot fedeztek fel. A buszon állítólag 37 utas és két egymást váltó sofőr utazott, mindenkinek sikerült leszállnia. Egyes információk szerint a buszból kipakolt „gyanús csomagot” biztonsági okokból kilövik, ezért kellett kiüríteni a pihenőhelyet, illetve a pihenőnél lévő egyik benzinkutat is. A robbanóanyagról szóló híreket a rendőrség nem kívánta kommentálni.