Gyanús csomag a hannoveri pályaudvaron egy vonaton is

-

A tulajdonosa elfutott. Mindez az után, hogy nem tartották meg a német–holland labdarúgó meccset.


Nemcsak a hannoveri stadionnál, de a város pályaudvarán, egy IC-vonaton is gyanús csomagot vizsgálnak meg a rendőrök.


A 11-es vágányon álló szerelvényt bombakereső kutyákkal vizsgálták át, a csomagot pedig egy röntgengéppel. Utóbbiban a felvételeken drótok, platina és egy mobiltelefon látható – írta az NDR Niedersachsen. A gyanús tárgyat a tűzszerészek hatástalanították.A hatóságok egyelőre arra gyanakodnak, hogy csak egy bombautánzat volt a táskában, de az is lehet, hogy valódi bomba, a vizsgálat mostani szakaszában erre még nem derült fény – mondta a rendőrség szóvivője.


A másolat olyan jó, hogy az is lehet, hogy igazi bomba volt

– mondta a szóvivő.

A német lap azt is tudni véli, hogy a vonaton várakozó utasoknak lett gyanús a csomagot a szerelvényre felvivő férfi. Miután hozzá szóltak, a férfi elmenekült, és akkor sem állt meg, amikor valaki figyelmeztette, hogy otthagyta a táskáját – számolt be róla a Welt. A rendőrség most a térfigyelő kamerák felvételeit vizsgálja, hátha felbukkan rajtuk a férfi.

Facebook-oldalán a rendőrség a vasúti esetről csak annyit közölt, hogy valószínűleg nem volt robbanóanyag a csomagban, illetve arról, hogy feloldották a pályaudvar érintett részének zárlatát. A csomag tulajdonosáról semmit sem írtak.


Liebe Follower,zunächst danken wir allen, die dazu beigetragen haben, dass die Räumung des weiteren Stadionbereiches...

Szerző: Polizei Hannover "aktuell"2015. november 17.