Gyanakszik a biztonságiakra az Eagles of Death Metal énekese

Fotó: Getty Images / Kevin Winter

-

De tiszteletben tartja a rendőrök nyomozását, ezért inkább csak utalgat, nem gyanúsít meg konkrétan senkit.


Jesse Hughes egy interjúban beszélt róla, hogy a Bataclanban történt novemberi terrortámadás estéjén, egy korábbi időpontban feltűnt neki, hogy nincs annyi biztonsági őr, mint amennyinek lennie kéne. Szerinte “ez nem lehetett véletlen”.

Az énekesnek – aki szerint egyébként sokkal kevesebben haltak volna meg a Bataclanban, ha lett volna pisztoly a koncertet néző embereknél – a délutáni helyszínre érkezéskor feltűnt, hogy a biztonsági őr nem is néz rá, amikor beengedi az öltözőbe. Ez nem tetszett neki, és megkérte a koncert szervezőjét, hogy szerezzen egy másik biztonsági embert – mire a szervező azt mondta, hogy még nem jöttek meg a többiek. Később állítólag Hughes megtudta, hogy 6-7 biztonsági nem is jelent meg az este folyamán, és az interjúban azt mondta, hogy “erre minden bizonnyal megvolt az okuk”, utalva arra, hogy a hiányzó biztonságiak esetleg részt vehettek a terrorakcióban.

Viszont azt is mondta, hogy tiszteli a rendőrök munkáját, ezért hivatalosan ezt inkább nem mondja ki, és nem tesz bejelentést.