Guzmics már mókázik, Tőzsér szerint rosszkor jött a román meccs

-

Guzmics Richárd nagyon várta már, hogy kijavítsa a két évvel ezelőtti hibáját, most már viccelődni is tud a történteken. Tőzsér Dániel szerint nagy lehetőséget szalasztottak el azzal, hogy nem tudták megverni ezt a nem túl acélos román csapatot, de sajnos nem voltak elég fittek. A magyar-román (0-0) után beszélgettünk a játékosokkal.


Király Gábor szerint értékes pontot szerzett a magyar csapat, és mivel a világranglista hetedik helyezettjétől nem kapott ki, és nem kapott gólt sem, így elégedettek lehetünk. „Erőben és munkában kitettek magukért a srácok, játékban nyilván van még hova fejlődnünk. Juhász Roli 24 percig volt a pályán, utána bejött Guzmics Ricsi, aki úgy megoldotta a feladatát, hogy nem kaptunk gólt, és viszonylag stabil volt a védelem is” – mondta a VS.hu-nak a mérkőzés után a magyar válogatott kapusa.


Guzmics Richárd mosolygósan sétált ki a stadionból, és ezúttal viccelődni is támadt kedve:


Valószínűleg Bernd Storck tudta, hogy az első két percben nem szabad engem betenni

– utalt arra a bukaresti meccs 2. percében elkövetett szarvashibájára, amelyből azonnal gólt kapott a magyar csapat. „Nem volt egyszerű dolgom, mivel belső védőben ritkán cserélnek, ráadásul egy ilyen felfokozott hangulatú meccsen álltam be. Viszont egy pozitív lehetőségként fogtam fel, nagyon vártam már ezt a percet, hogy kijavítsam a két évvel ezelőtti hibámat. Biztos voltak, akik húzták a szájukat, amikor beálltam, de remélem, hogy nem okoztam csalódást a szurkolóknak. Bízom benne, hogy ezután a mérkőzés után pozitívabb lesz a megítélésem.”


Kádár és Guzmics jól állták a sarat


A Haladástól Lengyelországba igazolt védő elmondta, hogy az elmúlt időszakban próbálta felépíteni magát új csapatában, ahol sokszor 20-30 ezer néző előtt játszik, így nem volt számára új, hogy 22 ezer szurkoló volt a Groupama Arénában, szerinte ez is sokat lendített a játékán. Belső védőtársa Kádár Tamás volt, arra, hogy korábban még nem játszottak együtt, tovább viccelődve így reagált: „Nem volt belőle probléma, lengyelül beszéltünk egymással meccs közben.”

Leandro szintén remekül mozgott a védelemben, a Ferencváros játékosa arról beszélt, hogy bár a világranglista hetedik helyén állnak a románok, most messze nem nyújtották azt, amit tudnak. „Nem olyan rossz csapat, de érződött rajtuk is, hogy több játékos nem játszik rendszeresen a klubjában, márpedig egy ilyen meccsen nagyon fontos az, hogy mennyire vagy játékban. Száz százalékig senki nem örül tőlünk az egy pontnak, mindenki úgy volt vele, hogy hátha találunk egy gólt, és a közönséget ki tudjuk szolgálni. Majd a végén kiderül, hogy értékes volt-e ez az egy pont.”


Leandro szeretett volna nyerni


Leandro kérdésünkre elárulta, az volt a taktika, hogy mindkét félidő elején nekirontanak a románoknak, ez csak a másodikban sikerült. „De sajnos nem jött a gól, pedig voltak helyzeteink, pontrúgásból is veszélyeztettünk. Utána már egyik csapat sem akart nagyon kinyílni” – magyarázta el, hogy miért lett 0-0 a meccs.

Tőzsér Dániel is egyetértett vele abban, hogy megverhették volna a pénteki ellenfelet.


Egy nem túl acélos román csapatot nem tudtunk megverni, nagy sanszot szalasztottunk el.

Viszont, ha figyelembe vesszük, hogy milyen állapotban voltunk mi is egyénileg, akkor nem olyan rossz ez az eredmény. Én magam sem voltam optimális állapotban, hiszen tudjuk, hogy milyen későn dőlt el, hogy hol folytatom. Ha mindenki fitt lett volna tőlünk, akkor megverhettük volna a románokat. Persze ezek nem kifogások, a mérkőzés képe alapján elfogadható az iksz.”

Tőzsér hozzátette, hogy ismét sikerült masszívnak lenni a védekezésben, de „előre nem tudtunk beletenni túl sok minőséget”, szerinte ez az erőnlétnek tudható be. „Számunkra rosszkor jött ez a meccs, ha egy hónappal később játszunk, akkor másképp alakult volna.”

Amikor Királyt arról kérdeztük, hogy mennyiben hasonlít ez a csapat Dárdai csapatára, a szombathelyi kapus kitérő választ adott: „Nem mérném össze a kettőt, hiszen játékosok játszanak a pályán, nem edzők.”


Király Gábor

Király ezúttal sem kapott gólt


Leandro azért konkrétabb volt: „Benne van a csapatban Dárdai munkája, Storck csak néhány napja dolgozott velünk, nem nagyon próbált változtatni. A védekezésünk jó volt, viszont abban fejlődnünk kell, hogy a megszerzett labdákat hogyan tudjuk megtartani, és hogy tudjunk belőle kontrákat építeni.”


Észak-Írország 3-1-re nyerni tudott a Feröer-szigeteken, így három fordulóval a vége előtt 16 ponttal vezeti a csoport a 15 pontos Románia és a 12 pontos Magyarország előtt. A következő fordulóban, hétfőn az északírekhez látogat a magyar válogatott, Tőzsér szerint csak úgy lehet gondolkozni, hogy nyerünk Belfastban. Hozzátette, hogy nagyon nehéz lesz, mert a védelem vezére, Juhász Roland megsérült, ő maga sárga lapok miatt nem játszhat, visszatér viszont eltiltásából Gera Zoltán. „Ugyanakkor sajnos közel van a meccs, így nagyon sokat nem tudunk erőnlétileg fejlődni, de annyit garantálhatok, hogy mindent megteszünk majd a győzelemért.”


Storck, Bernd

Storck és a románok kapitánya


Király így tekintett előre: „Nagyon gyorsan kell regenerálódnunk!” Arra a kérdésre, hogy szerinte mitől ilyen jó az északír csapat, így felelt: „Nem tudom, én most jöttem a románok elleni meccsről, eddig velük foglalkoztam, ezután fogok csak az északírekkel.”