"Gusztustalan és embertelen volt, amit tettek, amíg kómában voltam"

Fotó: Getty Images / Ben Hoskins

-

A veresége után egy hétig kómában tartott brit bokszoló, Nick Blackwell a sérülése miatt nem, viszont a sajtóban tett nyilatkozataikért haragszik idősebb és ifjabb Chris Eubankre.


A Chris Eubank Jr. elleni márciusi KO-vereség után kómában tartott Nick Blackwell felépülése után először nyilatkozott a sajtónak, és nem éppen hízelgően.

„Egyáltalán nem haragszom azért, ami a ringben történt – mondta a The Sunnak Blackwell. – A kötelek közé mindenki azért megy, hogy győzzön, és ahhoz valakinek sérülést kell okoznia. Azért viszont haragszom, amit a mérkőzés után műveltek. Az gusztustalan és embertelen volt. Megpróbálták magukat a jófiúknak beállítani, miközben ennek éppen az ellenkezője igaz.”


A mérkőzés összefoglalója


Blackwell elmondása szerint a családja azt kérte Eubankéktől, hogy várják meg, amíg a sérült bokszoló újra tudatánál lesz, és addig ne nyilatkozzanak az ügyben. Eubankék azonban nyilatkoztak, és a kómából egy hét után felébredő Blackwell, aki áprilisban bejelentette visszavonulását, nagyon rossz néven vette legyőzője médiaszereplését.

„Láttam a sajtótájékoztató felvételét. Nem tartom humánus dolognak, hogy amíg én kómában voltam, ők egymás után adták a nyilatkozatokat. Próbáltak annyi figyelmet magukra irányítani, amennyit csak lehetett. De hát ezek Eubankék, nem igaz? Ők csak figyelmet akarnak maguknak, és nem számít, hogy azzal jót tesznek, vagy rosszat.”

A KO után még azt írták a lapok, hogy maga idősebb Chris Eubank (a WBO egykori középsúlyú világbajnoka) volt az, aki megmentette Blackwell életét azzal, hogy a nyolcadik menet után azt tanácsolta fiának, a további menetekben inkább ellenfele testét támadja, és ne a fejét.

„Szó sincs arról, hogy Eubankék mentették meg az életemet. A bíró, az orvos, aki kómába küldött, és a St. Mary kórház orvosai mentették meg az életemet. Amikor az ifjabb Christől megkérdezték, hogy az övet vagy az én felépülésemet választaná-e, nem válaszolt. Nem vagyok naiv, de azért egy ember egészsége vagy az élete többet ér, mint egy öv.”

Blackwellnek az is rosszul esett, hogy legyőzője – aki tisztában volt, hogy mi történt vele – a mérkőzés után elment bulizni, és önfeledten szórakozott, miközben ő kómában feküdt.

A The Sun megszólaltatta ifjabb Chris Eubanket is, aki azzal magyarázta az újságoknak adott nyilatkozatokat, hogy olyan nagy volt az igény a sajtó részéről, hogy nem tehettek mást. „Ha csak azt mondjuk, hogy »no comment«, akkor érzéketlennek tűntünk volna” – mondta a 26 éves bokszoló, aki nagyon sajnálja, hogy éppen egykori legyőzöttje kritizálja a viselkedését.

„Örültem volna, ha Nick nagy bokszoló lesz. Egy igazi nagy brit ütközet volt a miénk, szomorú, hogy így kellett véget érnie. De mindaz, ami utána történt, nem a mi felelősségünk” – mondta ifjabb Chris Eubank.