Guardiolát Ancelotti váltja a Bayernnél

Fotó: PRESSE SPORTS / PAPON BERNARD

-

Josep Guardiola a szezon végén távozik a Bayern Münchentől, helyére az olasz Carlo Ancelotti érkezik majd – jelentette be a klub.


A katalán edző már korábban közölte a Bayern vezetésével, hogy nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését, és az idény végén távozik.

A Barcelonával kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Guardiola 2013-ban érkezett Münchenbe, ahol két bajnoki cím mellett megnyerte a klubvilágbajnokságot, az európai szuperkupát és a német kupát, ugyanakkor a BL-ben mindkétszer az elődöntő jelentette a végállomást együttese számára.

„Köszönettel tartozunk Pep Guardiolának azért, amit 2013 óta a Bayern Münchenért tett – idézi a Bayern honlapja Karl-Heinz Rumeniggét, a Bayern klubigazgatóját. - Biztos vagyok benne, hogy az idei szezonban még mindent meg fog tenni ő és a csapat is, hogy trófeákat nyerjen a Bayernnel.”

A háromszoros BL-győztes Ancelotti korábban olyan csapatokat irányított, mint az AC Milan, a Juventus, a Chelsea, a Paris Saint-Germain és a Real Madrid. Az 56 éves olasz az egyetlen edző, aki három Bajnokok Ligáját is tudott nyerni, kettőt a Milannal, egyet pedig a Reallal. A Bayernnel 2019-ig lesz érvényes szerződése.

„Carlo Ancelotti is nagyszerű edző, aki már háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját. Nyugodt, kiegyensúlyozott és profi, aki tudja, hogy kell együtt dolgozni a sztárokkal, és képes színes, változatos futballt játszatni a csapatával. Várjuk a közös munkát, kíváncsiak vagyunk, mire lesz képes nálunk.”


A Bayernnél dolgozott már olasz edző, Giovanni Trapattoni személyében. Annak az időszaknak a legemlékezetesebb terméke az alábbi sajtótájékoztató lett:Guardiola várhatóan nem lesz sokáig munkanélküli. Az angol sajtó hónapok óta kitartóan cikkezik a szigetországi munkába állásáról. A legkomolyabb kérő eddig a Manchester City és a Manchester United volt (Guardiola, állítólag, inkább az előbbi felé húzna), de felmerült már az Arsenal, legújabban pedig a José Mourinhót menesztő Chelsea neve is.