Guardiola szerint rejtély az első Bayern-vereség

Fotó: AFP / CHRISTOF STACHE

-

Josep Guardiola vezetőedző szerint rejtély, hogy a Bayern München miként szenvedte el első szezonbéli vereségét, hogyan kapott ki 2-0-ra kedden az Arsenal vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.


„Nincs magyarázatom, ez egy rejtély. Remekül játszottunk, sokat támadtunk, megvoltak a lehetőségeink, kontrolláltuk a játékot, mégis kaptunk két gólt – elemezte a történteket a bajorok spanyol trénere. – Büszke vagyok a csapatomra, mivel az ellenfél alig jutott át a félpályán.”

Ez így igaz, a Bayern közel 70%-ban birtokolta a labdát, és majdnem háromszor annyit passzolt (278 vs. 765) mint az Arsenal, csakhogy míg a német bajnok kapusa, Manuel Neuer egyszer óriásit hibázott, addig Petr Cech tökéletes munkát végzett a londoniak kapujában.
Az első gól előtt hatalmasat hibázó kapust, a beívelésnél mellényúló Neuert, Guardiola megvédte nyilatkozatában, mondván, a világbajnok kapus több nagy védést is bemutatott a meccs során. „Sosem bíráltam azért senkit, mert rossz döntést hozott a pályán. Most így döntött, ennyi” – tette hozzá az idénybeli előző 12 mérkőzésén győztes Bayern edzője.

A továbbjutási reményeit a Dinamo Zagreb és az Olympiakosz elleni vereségek után életben tartó Arsenal menedzsere, Arsene Wenger érthető örömmel értékelte a találkozót:


„Az első két BL-fordulóban nem a mi szintünkön játszottunk, mert túlságosan a Premier League-re koncentráltunk. De most megmutattuk, hogy mit tudunk. Az elmúlt meccseken legyőztük a Manchester Unitedet, a Watfordot és a Bayern Münchent, mivel egyensúlyba került a támadó- és védőjátékunk.”
A francia szakember kifejtette, mivel győzelmi kényszerben voltak, a védők is rendszeresen csatlakoztak a támadásokhoz, és ez vezetett az első gólt megelőző helyzethez.
A két csapat két hét múlva ismét összecsap, de akkor már a müncheni Allianz Arenában; ennek kapcsán Wenger kijelentette, a továbbjutáshoz ott sem szabad kikapniuk.