Guardiola megtrollkodta Ronaldót, Messi mély gödörben

Fotó: CESAR MANSO / AFP

-

Luis Enrique szerint csak ő a felelős a BL-kudarcért, Simeone szerint az Atléticónak a gyerekek is segítettek megverni a Barcát.


A Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique magára vállalta a felelősséget azután, hogy csapata 2-0-ra kikapott a visszavágón, és kiesett a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében az Atlético Madriddal szemben. „Az én hibám, 100 százalékosan. Teljesen egyértelmű, hogy nem vagyunk a legjobb formánkban, ezért pedig én vagyok a felelős. De maradt még néhány sorozat, ahol nyerhetünk” – utalt Luis Enrique a rossz formával arra, hogy a csapat kikapott a bajnokságban az El Clasicón is a Real Madridtól.


Messi és Neymar is csődöt mondott szerda este


Lionel Messi öt meccse, 452 perce nem lőtt gólt (utoljára 2010 áprilisában volt ennél hosszabb góltalansága 474 perccel) és az Atlético ellen sem játszott jól, az ezt firtató kérdésre a spanyol edző így válaszolt: „Hiba lenne egy emberre ráhúzni a vereséget, vagy külön kritizálni a játékosaimat. Együtt nyerünk és most együtt is veszítettünk.”


Messi pillanatai:


Diego Simeone, az Atlétio Madrid vezetőedzője szerint megérdemelten jutottak tovább, ezt pedig annak köszönhetik, hogy csapata őszintén hitt a győzelemben.

„A csapatom legnagyobb erénye a hit. Persze ez az eredmény annak a rengeteg munkának is köszönhető, amit az elmúlt négy évben végeztünk. Nem is elsősorban az elődöntőnek örülök, hanem annak, hogy ilyen játékosaim vannak. Igazi őszinte munkások, akik akkor is egy fantasztikus közösséget alkotnak, ha nyernek, de akkor is, ha veszítenek. A stadionba vezető úton rengeteg gyereket láttunk, akik bíztak bennünk, ez is erőt adott.”


Simeone büszke a csapatára


A másik szerdai negyeddöntőben a Benfica hazai pályán gyorsan vezetést szerzett az első meccset otthon 1-0-ra megnyerő Bayern München ellen, a németek fordítani tudtak, végül a visszavágó 2-2-re végződött, így a bajorok jutottak a négy közé.


Guardiola üzent Ronaldónak


Josep Guardiola, a Bayern vezetőedzője a meccset követő sajtótájékoztatón trollkodott is egy kicsit: „Tudom, hogy Cristiano Ronaldo a Benficával szeretett volna játszani az elődöntőeben. Sajnálom, hogy ez nem adatik meg neki.”