Guardiola már megbánta, hogy a múlt héten Angliáról beszélt

Fotó: Bongarts / Sebastian Widmann

-

A Bayern Münchentől távozó edző kivívta az állásukat veszélyben érző PL-menedzserek ellenszenvét.


Josep Guardiola kedden bocsánatot kért, amiért egy héttel ezelőtt elárulta, hogy a nyártól Angliában folytatja pályafutását.

A katalán szakember még december 20-án hozta nyilvánosságra, hogy nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését a Bundesliga címvédőjénél, múlt kedden pedig már arról beszélt, hogy Angliában folytatja karrierjét, mert több ajánlata is van az élvonalból.


Az biztos, hogy a májusban véget ér a müncheni kaland


Utóbbi bejelentésével a Premier League számos edzőjének ellenszenvét kivívta, mert több találgatás is napvilágot látott azzal kapcsolatban, melyik lehet a következő csapata. A Kicker című német lap értesülései szerint Guardiola nyártól a Manchester City vezetőedzője lesz, ezt egy másik újság, a Bild már októberben megírta.

Az információt az angol klub és Guardiola azóta sem erősítette meg. A brit sportsajtóban a Manchester United, az Arsenal és a Chelsea is szóba került vele összefüggésben. Jelenleg minden csapatnak van hosszabb-rövidebb szerződéssel bíró edzője. A Manchester Citynél Manuel Pellegrini éppen a szezon kezdetén hosszabbította meg szerződését 2017 nyaráig, A másik manchesteri csapat, a United ugyancsak 2017 nyaráig szóló szerződésben áll Louis van Gaallal, igaz, a holland alatt már hónapok óta hánykolódik a kispad, miután a csapat jócskán várakozáson alul teljesít.

Ugyanekkor jár le Arsene Wenger szerződése az Arsenalnál, azonban a francia szakember húsz év után minden további nélkül legendaként léphetne le a pódiumról (egy friss bajnoki címmel a zsebében meg pláne). És ott van még a Chelsea, az egyetlen csapat, ahol most üresedés van, hiszen a José Mourinho helyére beültetett Guus Hiddinket csak átmeneti megoldásnak tekinti a klub tulajdonosa, Roman Abramovics a Stamford Bridge-en. Ami biztos, hogy a pénz egyik focivállalatnál sem lenne akadály, és Guardiola továbbra is lehetne a világ legjobban fizetett menedzsere.


Sokan mondják, hogy Arsene Wenger Arsenalja passzolna a legjobban Guardiolához


Az FC Barcelonával kétszeres Bajnokok Ligája-győztes tréner a Bayern München katari edzőtáborában közölte: bocsánatot kér az angol élvonalban tevékenykedő kollégáitól, és hangsúlyozta, hogy tiszteli őket. „Sajnálom. Nem volt szándékomban senkit megbántani” – szögezte le Guardiola, és hozzátette, hogy játékosként is sokra tartotta az edzőit.

A szakvezető a történtek ellenére továbbra sem volt hajlandó elárulni, hol folytatja a munkát nyártól. Azt mondta, csak az új szerződése aláírását követően jelenti be, melyik lesz a következő klubja.

„Természetesen jelenleg, és amíg itt dolgozom, a Bayern Münchenre összpontosítok. Ez nem változtat azon a tényen, hogy a következő szezonban már egy másik csapatot fogok edzeni” – magyarázta.

Guardiola elmondása szerint akár a tavaszi szezon közben sor kerülhet új megállapodása megkötésére.

Az edző 2013-ban érkezett Münchenbe, ahol két bajnoki cím mellett megnyerte a klubvilágbajnokságot, az Európai Szuperkupát és a Német Kupát, ugyanakkor a BL-ben mindkétszer az elődöntő jelentette a végállomást együttese számára. A klub decemberi közlése szerint a kispadon az 56 éves, háromszoros BL-győztes olasz Carlo Ancelotti váltja.

A címvédő bajor együttes úgy vonult el a téli szünetre, hogy a Bundesligában nyolc pont előnnyel vezet a második helyen álló Borussia Dortmund előtt. Idei első bajnoki meccsét a Hamburggal játssza, január 22-én.