Guardiola felnéz Nagy Lászlóra, és egy hét múlva már játszana

Fotó: Bongarts / Alex Grimm

-

Isaías Guardiola veszprémi karrierje nem indult jól, de biztos benne, hogy a pályán már minden rendben lesz. A Christian Zeitz sérülése miatt igazolt spanyol átlövő már jövő kedden pályára lépne új csapatában.


Néhány kérdés ugyan még tisztázásra szorul, de az már biztos, hogy a francia Pays d'Aix csapatától a múlt héten Veszprémbe hívott spanyol Isaías Guardiola (a német Rhein-Neckar Löwenben játszó, világbajnok Gedeón Guardiola ikertestvére) jövő kedden Szkopjéban a Vardar elleni SEHA Ligamérkőzésen mutatkozhat be a magyar bajnokcsapatban

A 31 éves kézilabdázó kölcsönjátékosként június 30-ig lesz a klub játékosa, szerződtetésére pedig azért volt szükség, mert a német Christian Zeitz makacs sérülése várhatóan nem fog rendbe jönni a szezon végéig. A 197 centi magas jobb átlövő ez idő alatt 17 meccsen erősítheti új csapatát.


Guardiola hétfőn érkezett meg Veszprémbe – a bőröndje nélkül. Így aztán meglehetősen nyárias öltözékben – farmerban, rövid ujjú trikóban, tornacipőben – kellett végignéznie a Veszprém SEHA Liga mérkőzését…

„Hajnali négykor indultam Franciaországból, a csomagom a brüsszeli átszállásnál kallódott el, de szerencsére már utánam küldték – mondta a kétszeres Bajnokok Ligája-ezüstérmes játékos a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának. – Remélem, hogy a balszerencsés kezdetet csupa jó dolog követi” – tette hozzá. Guardiolának még nincs állandó otthona Veszprémben, átmenetileg egy szállodából jár majd az edzésekre.

Az új fiú megérkezése napján mutatkozott be Javier Sabaténak, az MVM Veszprém tavaly kinevezett vezetőedzőjének, és örömmel üdvözölte Chéma Rodriguezt, akivel 2011-ben a Ciudad Real, egy évvel később pedig az Atlético Madrid színeiben BL-döntőben szerepelhetett.


Ő is felnéz Nagy Lászlóra

„Könnyíti a helyzetemet és a gyors beilleszkedésemet, hogy spanyol szakemberek irányítják a csapatot, ráadásul a játékosok között is akadnak honfitársaim, illetve a nyelvemet jól beszélő kézilabdázók, mint például Nagy László, akit én is a világ legjobbjai közé sorolok” – hangsúlyozta az újabb veszprémi légiós, aki 12 esztendő leforgása alatt hat csapatban fordult meg.

Guardiola tisztában van azzal, hogy új környezetében rövid négy hónap leforgása alatt kell bizonyítania a tudását, és azt, hogy képes azonosulni magyar csapata taktikai hadrendjével. Mindeközben – nem is titkolja – a lelke mélyén abban is bízik, hogy a négy hónapos megállapodásból talán egy hosszabb időre szóló kontraktus is válhat.

„Ezt a kérdést korai boncolgatni, hiszen még be sem mutatkoztam a pályán. A sportban viszont minden megtörténhet. Remélem, hogy jól sikerül a jövő keddi rajtom, és aztán sok játéklehetőséget kapok” – hangsúlyozta Isaías Guardiola, aki a tavalyi Bajnokok Ligája döntőjére visszaemlékezve csak annyit mondott, hogy a Barcelona ugyan igazolta a papírformát Kölnben, a Veszprém viszont jobb napot kifogva rá is cáfolhatott volna a jóslatokra.