Gravitáció nélkül a kétharmadba

Fotó: Fotó: MTI/Máthé Zoltán / Béla Fotós

Magyarország egyik leggazdagabb embere, a kormány egyik legnagyobb médiatámogatója, a Békemenet szervezője. Kikapcsolná a gravitációt.


Széles Gábor ritkán ad interjút, leginkább csak a Magyar Hírlapnak vagy az Echo Tv-nek nyilatkozik, mert ezek az ő tulajdonában állnak. A Hír 24-gyel most kivételt tett.


A két részben közölt hosszú interjúból kiderül, hogy legkésőbb tavaszra kész lesz a Széles által régóta beígért energiacella, mely állítólag „naprendszeren belüli fizikai tényen alapul”. A Föld sok problémájára megoldást adhat a „teljesen újszerű megközelítésen” alapuló felfedezés. Ugyanis „a kozmoszban nagyságrendekkel több energia található. Ha utóbbit is sikerül megcsapolni, még távoli galaxisokba is lesz esélye eljutni az emberiségnek... Egyetlen berendezés egy átlagos, nyolcvan négyzetméteres lakás számára tíz egység villamos áramot állít elő – vagy csak ötöt, konfigurációtól függően –, de a háztartás ebből csupán egy egységet használ fel, a többi kilencet, illetve négyet visszatáplálja a hálózatba, vagyis pénzt hoz a tulajdonosának.” Széles korábban az energiacellával látta biztosítottnak Orbán Viktor és a Fidesz újabb kétharmadát, de most már úgy látja: „energiacella nélkül is meglesz az a kétharmad. Persze az életszínvonal emelkedése nyilván javítja a kormány amúgy is pozitív imidzsét.” További új perspektívák is megnyílhatnak az emberiség előtt - nyilatkozta most a Hír24-nek Széles: „Beszéljünk például a gravitációról. Matematikailag leírjuk, de a fizikai modell nincs meg. Azt sem értjük, hogy a Földre érkező idegen lények hogyan kapcsolják ki. A magánvéleményem egyébként az, hogy kikapcsolható a gravitáció.”


De további találmányok is vannak még a tarsolyában, az egyik „alapvetően módosíthatja az autógyárak fejlesztési stratégiáját… a dízelmotorok fogyasztásának és környezetszennyezésének redukálásáról szól”. Sajnos erre is várni kell még egy kicsit, de csak azért, hogy az amerikai hadseregnek is értékesíteni tudják: „a minap sajnos belefutottunk egy problémába: a találmány egy eleme bizonyos körülmények között nem produkálta az amerikai hadsereg által elvárt eredményt.” A fentiek ellenére – vagy azok megerősítéseként elmondta azt is, politikus nem lenne, de miniszter igen, mert szerinte az nem politikusi munka. Azt is kiderült Széles Gáborról, hogy hisz az ufókban és istenben is, de szerinte még az is előfordulhat, hogy a kettő egy és ugyanaz: „A magánvéleményem az, hogy magasabb rendű erő, szellem nélkül nem jöhetett volna létre a világmindenséget mozgató hihetetlen logika. Más kérdés, hogy lehet-e »földi istenként« tekinteni a »magasabb rendűre«, vagy inkább a »világmindenség istenét« kell tisztelnünk benne.” A miniszterelnökről szólva elmondta, hogy „szíve joga összeállítani a saját kormányát”, ezért nem haragszik rá, sőt: „Orbán Viktor előre látta a világ energetikai változását... A miniszterelnök jóval több információval rendelkezett és rendelkezik ma is a világgazdaságról, mint én, ezért lehet, hogy 2006-ban és 2010-ben is nálam pontosabban látta a jövőt.” Széles Gábor a leggazdagabb magyarok egyike, de nem tudja, mennyi pénze van, így nem csoda, hogy neki az is belefér, hogy médiavállalkozásai nem hoznak pénzt: számára a „Magyar Hírlap, az Echo TV nem üzleti vállalkozás, hanem erkölcsi kérdés”, ráadásul ezeket az orgánumokat csak az ellenségei nevezik szélsőjobbosnak.

„Magyarországból »bűz árad« – írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff. A Népszava pedig a nagy kalapácsos ember vörös figurájával jelentkezik, és sajtószabadságot követel. A legtöbben pedig azt gondolják, hogy ez valami újdonság, s hogy ilyen hadjárat még nem volt. Botorság. Nincs új a nap alatt. Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben…”

A hirtelen négycsillagossá váló Zalacsányi kastélyról is új részletek derültek ki. Ebbe a vállalkozásába hat-nyolcmilliárdot tesz be készpénzben a magánvagyonából, amivel körülbelül százmilliárdot mozgat meg. De mindez nem elég: olyan, százhatvan hektáros golfpályát álmodott ide, ahova majd Tiger Woods is eljön játszani, és az egész világ nézni fogja. Sőt: „A kastély előtti parkot pedig a Brunelleschi által is fontosnak tartott aranymetszés szabályaira ügyelve alakítom át.”

Fotó: MTI/Máthé Zoltán