Grand Slam-győztes is van a teniszmeccseket bundázók között

Fotó: AFP / SAEED KHAN

-

A BBC értesülései szerint a világranglista élmezőnyébe tartozó teniszezők csaltak el meccseket az elmúlt tíz évben. Még Wimbledonban is bundáztak mérkőzéseket.


A BBC brit közszolgálati adó és a BuzzFeed News tényfeltáró anyaga szerint az elmúlt tíz évben legalább 16 olyan férfi teniszező csalt el meccset, aki a világranglistán az első 50 között foglalt helyet.


A két újság nyomozása szerint az esetek az elmúlt tíz évben történtek, és a sportágat felügyelő Tennis Integrity Unit (TIU) többször is kapott jelzést a csalásokról, de nem tettek lépéseket az ügyben, valamennyi játékos versenyezhetett tovább.

A feltárt adatok szerint a csalások a férfi teniszezők legmagasabb köreit is elérték, a bundázók között van Grand Slam-győztes, és adtak el meccset Wimbledonban is.

Chris Kermode, a férfi profi teniszezőket tömörítő szervezet, az ATP első embere határozottan tagadta, hogy ne léptek volna föl a legszigorúbban a tudomásukra jutott esetekkel és az elkövetőkkel kapcsolatban, valamint hangsúlyozta, hogy további vizsgálatokat fognak folytatni az ügyben.