Gránát miatt lezárás és kiürítés a Budaörsi úton

Fotó: MTI Zrt. Fotószerkesztőség / Czimbal Gyula

-

Feltételezhetően tüzérségi gránátot találtak szerdán a fővárosi Budaörsi úton, emiatt az érintett szakaszt mindkét irányban nyolcszáz méteres szakaszon lezárják, ezért jelentős torlódás várható a környéken.


Bátyi Edina, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje elmondta, hogy a szerkezetre egy építési területen bukkantak rá. A beazonosítás idejére kiürítettek egy autószalont, egy irodaházat és egy lakóépületet, az építkezésen dolgozó munkásoknak is el kellett hagyniuk a helyszínt; összesen körülbelül száz ember érintett.

A kommunikációs altiszt hangsúlyozta, hogy a Budaörsi úton tervezett forgalomleállítás érinti az M1-es és az M7-es bevezető szakaszát is, ezért jelentős torlódás alakulhat ki.

A BKK a Facebook-oldalán azt írta, hogy a lezárás a Sasadi út és az Egér út közötti szakaszt érinti. A kifelé tartó forgalmat a Sasadi útra, a városközpont felé tartókat pedig az Egér útra terelik.

Hozzátették, hogy a forgalomkorlátozás érinti az arra közlekedő BKK-járatok útvonalát, menetidejét is. A változásokról folyamatos tájékoztatást nyújtanak a Facebookon, valamint mobilalkalmazásukon keresztül.