Ellenzi az új skót népszavazást az igazságügy-miniszter

Fotó: AFP / NIKLAS HALLE'N

-

Csökkentené a benzin árát és támogatná a brit egészségügyet 2020-ig 100 millió fonttal.


Véget vetne a szabad bevándorlásnak, és ausztrál típusú pontrendszert vezetne be az Egyesült Királyságban - mondja Michael Gove. Az igazságügy miniszter, a kormányfői poszt egyik várományosa a Brüsszeltől kapott pénzt az üzemanyag adójának csökkentésére fordítaná és támogatná a brit egészségügyi rendszert 100 millió fonttal 2020-ig - írja a BBC.

Szerinte az lenne a legjobb, ha az új miniszterelnök Brexit-párti lenne, mivel a
múlt heti EU népszavazás megmutatta, hogy a lakosság nem kér az unióból. Hozzátette, hogy szerinte nem lesz szükség újabb népszavazásra Skóciában.


Elfordult szövetségesétől

Sokakat meglepett, hogy az igazságügyi miniszter beszállt a Konzervatív Párt vezetői tisztségéért folyó küzdelembe, ugyanis korábban Boris Johnson volt londoni polgármester szövetségese volt.


"Nem gondoltam volna, hogy ebben a helyzetben leszek," mondta Gove, "nemrég még azt vettem biztosra, hogy nem leszek a jelöltek között". Gove szerint a politikai pályáját nem befolyásolja a taps hangja. Hozzátette, George Osborne pénzügyminiszter nem kérte tőle, hogy induljon a Konzervatív Párt vezetői választásán.