Görbiczék botlottak a BL-ben

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

A már továbbjutott Győri Audi ETO négy másodperccel a vége előtt kapott góllal 22-22-es döntetlent játszott a szintén középdöntős dán Midtjylland otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének zárásán. A magyar csapat öt, a macedón Vardar Szkopje négy, a dán együttes pedig három pontot visz magával ebből a kvartettből a maximális 8-ból a január 8-án kezdődő középdöntőbe.


Női BL, 6. (utolsó) forduló, C csoport:
Midtjylland (dán)–Győri Audi ETO KC 22-22 (12-10)

A magyar csapat eddigi egyetlen vereségét éppen az ikasti klubtól szenvedte el október 25-én az Audi Arénában (21-26), és most azt kellett szem előtt tartania, hogy a középdöntőbe ne 4, hanem lehetőség szerint 6 pontot vigyen magával a maximális 8-ból.

Az első negyedórában fej fej mellett haladt a két csapat, majd 7-5-ös előnybe került a házigazda. Amikor pedig 9-6 lett az állás, akkor Ambros Martin időt kért. Eduarda Amorim révén sikerült felzárkózni, és a szünetig csökkenteni a különbséget.

A második félidő elején állva hagyta ellenfelét a Midtjylland, elhúzott 16-11-re, ekkor megint rendezni kellett a sorokat. Azonban továbbra is gyenge volt a támadójáték, sok lövést tudott blokkolni a dán védőfal, így ekkor még esély sem volt a felzárkózásra. Martin cserékkel próbált frissíteni, és ettől legalább a védelem feljavult. A 48. percben, 18-15-nél a hazaiak kértek időt, de nem jöttek ki a hullámvölgyből. Emberelőnyben 18-17-re feljött az ETO, és a következő támadásnál Planéta Szimonetta is betalált (18-18). Jött a fordítás is, erre gyorsan újból időt kértek a hazaiak. A Midtjylland 14 perc után talált be Kiss Évának, és az utolsó perc 21-21-ről indult. A vendégek büntetőhöz jutottak 18 másodperccel a vége előtt, Görbicz Anita pedig nem hibázott. Ám volt válasz 4 másodperccel a lefújás előtt, így döntetlen született.

A végeredmény: 1. Győr 9 pont, 2. Szkopje 8, 3. Midtjylland 7, 4. Hypo NÖ 0.
Az első három helyezett jutott a január 8-án rajtoló középdöntőbe, ahova magukkal viszik az egymás ellen elért eredményeket.