Görbiczék a Bukaresttel döntőznek majd

-

A román CSM Bucuresti lesz a Győri Audi ETO KC ellenfele a női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi döntőjében, miután 27-21-re legyőzte a macedón Vardar Szkopjét a budapesti négyes döntő szombati második elődöntőjében.


A bukarestiek horvát kapusa, Jelena Grubisic nagyszerű teljesítményt nyújtott, s mivel csapattársai rendkívül hatékonyan támadtak, az első félidőben végig vezettek, és a szünetben már öt gól volt az előnyük. A második felvonásban sem változott a játék képe, sőt a különbség nagy meglepetésre a tíz találatot is meghaladta. A CSM végül magabiztosan, hat góllal győzött.

A mezőny legeredményesebb játékosa a vesztes macedónok szerb légiósa, a hat gólt szerző Andrea Lekic volt. A 2004 és 2011 között győri színekben kézilabdázó Aurelia Bradeanu a román együttes színeiben négyszer volt eredményes.

BL, elődöntők:
CSM Bucuresti (román)–Vardar Szkopje (macedón) 27-21 (14-9)
Győri Audi ETO–Buducnost Podgorica (montenegrói) 21-20 (11-8)

Román csapat korábban csak egyszer, 2010-ben jutott be a BL döntőjébe: az Oltchim Ramnicu Valcea akkor kettős vereséggel alulmaradt a dán Viborggal szemben. A CSM Bucurestinek a mostani az első Bajnokok Ligája-idénye, eddig a tavalyi és az idei bajnoki címe volt a legnagyobb sikere, illetve az, hogy a 2011/12-es szezonban bejutott az EHF-kupa legjobb 16 csapata közé.

Érdekesség, hogy a bukarestiek vezetőedzője, a dán Kim Rasmussen közelmúltbeli sajtóértesülések szerint jó eséllyel pályázik a magyar női válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

A Győri Audi ETO KC a BL középdöntőjében hazai pályán 28-22-re, idegenben pedig 24-22-re legyőzte a bukarestieket.

a vasárnapi program:
a 3. helyért: Buducnost Podgorica–Vardar Szkopje 15.15
döntő: Győri Audi ETO–CSM Bucuresti 17.45