GoPróval és időjárás-jelentéssel támad az orosz hadsereg

Fotó: AFP / MAHMOUD TAHA

-

Előbbivel azt mutatják meg, hogyan dobják le a bombákat Szíriára, utóbbiban pedig részletesen kitérnek arra, milyen az időjárás ott.


Az orosz állami hírtelevízióban, a Rosszija 24-ben egy külön blokkot szántak arra, hogy megtudják az oroszok, milyen időjárással kell megküzdeniük az ország pilótáinak – számolt be róla az Independent.


„Szerencsére” minden adott egy jó bombázáshoz, mint ahogy azt a csatorna időjárás-jelentője mondta: „kiválóak az időjárási körülmények a légicsapásra”, valamint „időjárási szempontból a műveletek megkezdésének időpontja nagyon szerencsés volt”.

Ezeket részletezte is a több mint 3 perces videóban: a szél gyenge, eső csak minden tizedik nap eshet, és a hőmérséklet ritkán emelkedik 35 fok fölé, amikor már nehezebb lenne egy légicsapást végrehajtani. Röviden: az októberi idő rendkívül előnyös a pilótáknak.

Miközben ezeket részletezte a bemondónő, légi felvételeket játszottak le Szíria bombázásáról.Hasonló időjárás-jelentés adtak le az ukrajnai harcok alatt, amikor az oroszpárti szeparatisták az ukrán hadsereggel csaptak össze Kelet-Ukrajnában. Csak akkor Debalceve környékén rendkívül rossz volt az idő, soha nem látott havazás és fagy jellemezte az időjárást, míg az ország többi, nyugatabbra fekvő részein szép idő volt.


A közösségi médiában is szép felvételeket mutatnak be

Az orosz hadsereg egy GoPro-kamerával készített videót tett közzé, amelyen az látható, ahogy lecsatolják az egyik repülőgépről a bombákat Szíria fölött.


GoPro: exclusive footage of Russian bombs dropping on #ISIS in #Syria.#RussiaVsISIL

Posted by In the NOW on 2015. október 5.