Gombnyomással vetkőztetheti trikóra Trill Zsoltot

Forrás: Nemzeti Színház

-

Jövő szombaton rendezik a Színházak Éjszakáját, immár negyedik alkalommal. 26 fővárosi színházban, 64 helyszínen lesznek mindenféle programok: előadások, közönségtalálkozók, koncertek, workshopok. Jópofa promóvideók is készültek, amelyekben gombnyomásra lehet ugyanannak az előadásnak a különböző fázisai között váltogatni.


Az egyik videón a Nemzeti Színház Fodrásznő című előadásába nézhetünk bele, ugyanazt a jelenetet láthatjuk próba vagy előadás közben. Érdekes figyelni, hol van tempókülönbség a két verzió között, a színészek kicsit máshol tartanak szünetet, más ütemben riposztoznak, de nagy különbség azért nincs a két változat között.


A másik videón a Budapesti Operettszínház Rómeó és Júliájába kapcsolódunk be, itt a kétféle szereposztás közötti különbségeket lehet figyelni: Rómeó, Mercutio és Benvolio hármasa adja elő a Lehetsz király! című, nagyon híres dalt. Három-három színész énekel.


A tavalyi Színházak Éjszakája a Radnótiban


A Színházak Éjszakája programjait itt lehet böngészni, szinte minden budapesti színház készül valamivel. A Bábszínház sajnos nem, mert a viharkárok miatt még mindig nem üzemelnek. Az Átriumban a menekültkérdésről beszélgetnek, az Örkényben be lehet járni az épületet, miközben Mácsai Pál tart előadást, a Katonában pedig egyszerre tartanak foglalkozásokat a gyerekeknek, és avatják be a szüleiket egy előadás próbafolyamatának lépéseibe. A színművészetis diákok improvizálnak, a Radnóti társulata zenél, és lesz még egy csomó érdekes program.

A Színházak Éjszakájára 2500 Ft-ért, diákoknak 1500 Ft-ért lehet karszalagot vásárolni a résztvevő színházak pénztárában. Minden további információ a rendezvény honlapján olvasható.