Gólyatábori erőszakoló: nem igaz, ami a sajtóban megjelent

-

Nevét és arcát nem vállalva interjút adott a TV2-nek K. S. Szilárd, akit néhány hete nem jogerősen 7 és fél év börtönre ítélt a bíróság szexuális erőszak miatt. A férfi szerint az újságírók rosszul informáltak, nem az történt a gólyatáborban, ami a médiában megjelent, sőt, mások durvább dolgokat is művelnek az egyetemi fesztiválokon ahhoz képest, amit ő tett.


„Pontosan ideje volt, hogy a különböző egyetemi rendezvényeket egy kicsit jobban kontrollálják” – mondta K. S. Szilárd a TV2-nek a kaposvári börtönben adott rövid interjújában. A férfit az ELTE tavalyi, fonyódligeti gólyatáborában történt események után, nem jogerősen 7 és fél évre ítélt a bíróság szexuális erőszak miatt.


A tévé riportere az ügy részleteiről nem kérdezhette a férfit, mivel semmi olyanról nem beszélhet az elítélt, ami a zárt tárgyaláson elhangzott, így K. S. Szilárd azt próbálta bizonyítani, hogy ami a sajtóban megjelent, az egyszerűen nem igaz. „Nem mentegetőzöm, csak azt szeretném, hogy olyasmi, amiről szó sem volt, ne főcímként szerepeljen különböző híradásokban” – mondta.


„Én tudom, hogy mi történt, és mi nem, ellentétben a tévével és az újságírókkal.”

Utalt arra is, hogy mindaz, ami történt, nem egyedi eset a gólyatáborokban, vagy egyetemi fesztiválokon, amelyeken fotósként gyakran ő is részt vett. „Ennél, ami történt, és még egyszer mondom, nem az, amiről önök tudnak, mint menedzselt információ és konfliktuskeltés, ennél sokkal több minden történt nagyon sok helyen, és komolyabb problémák is voltak, amik nem kerültek napvilágra.”


K.S. Szilárd ügye ősszel kerül újra bíróság elé.

Az interjú 45:30-tól kezdődik.