Gigadugók alakultak ki az Egyesült Államokban a hálaadás miatt

-

Emberek tízmilliói indultak útnak az egyik legnagyobb amerikai ünnep előtt.


2007 óta nem volt akkora forgalom és torlódás az amerikai utakon, mint idén. Szerda délután és este 50 millióan ültek autóba, hogy a csütörtöki hálaadásra szeretteikhez utazzanak. Zsúfoltak voltak a vonatok, pótjáratok tucatjait indították el, a reptereken is óriási a tömeg.

Chicagóban és Memphisben terápiás kutyákkal próbálják oldani az utazók feszültségét, a dallasi nemzetközi reptéren pedig ezer ingyenes parkolóhelyet biztosítanak, New Yorkban és Newarkban is akciós a parkolás.

Több vidéken cudar időjárás nehezíti az utazók helyzetét. Az északi szövetségi államokban, a Mississippi völgyének felső vidékén és a Nagy-tavaknál hóviharok dúlnak, az északkeleti államokban sok helyütt ónos eső esik.

New Yorkban jelentősen megerősítették a biztonsági intézkedéseket is a hálaadásnapi hagyományos délelőtti parádé miatt, amelyre hárommillió érdeklődőt várnak. Több mint háromezer egyenruhás rendőr, bombákat és robbanóanyagokat szimatoló kutyák és civil ruhás titkosszolgálatiak vigyázzák a New York-iak biztonságát. Szerda este már 81 nagy teherautó elkezdte lezárni az útkereszteződéseket; valamennyi teherautót alaposan megrakták homokkal.