Gerrard: Miattam kaptunk ki

Fotó: Getty Images / Alex Livesey

-

A Liverpool csapatkapitányát negyven másodperccel beállítása után állították ki a United ellen. Steven Gerrard vállalja a felelősséget.


A Liverpool emberhátrányban 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán az egy hellyel előtte álló Manchester Unitedtől az angol Premier League 30. fordulójában. A 'Poolnak azért kellett egy félidőt tíz emberrel végignyomnia, mert csapatkapitánya, a második félidőre beállt Steven Gerrard 40 másodperccel pályára lépése után megtaposta a színészkedő Ánder Herrerát. Gerrard pirosat, Herrera sárgát kapott.Az angol válogatottat nyáron otthagyó, 34 éves középpályásnak ez volt az utolsó Manchester United elleni bajnokija a Liverpool színeiben, hiszen nyáron a Los Angeles Galaxyhez igazol levezetni. Gerrard a meccs után a Sky Sportsnak adott interjújában elismerte: miatta kapott ki csapata.


El kell fogadnom az ítéletet, mert helyes volt. Rossz helyzetbe hoztam csapattársaimat és vezetőedzőmet, de ami még ennél is fontosabb: a szurkolókat is. Ezért vállalom a felelősséget a tettemért.

Elmondása szerint megpróbálta átugrani Herrerát, amikor az becsúszott, de a spanyol játékos színészkedésére rosszul reagált – megtaposta a Manchester United középpályását. Nem tudta megmagyarázni, miért cselekedett így, majd bocsánatot kért csapattársaitól és a szurkolóktól.Vállalom a felelősséget a mai eredményért

– tette hozzá a Goal.com beszámolója szerint. Itt elolvashatja januári cikkünket, amelyből kiderül, miért lesz jobb a Liverpoolnak Gerrard nélkül.


Lájkolj minket a Facebookon!