Gerrard háromszor mondott nemet Mourinho hívására

Fotó: Getty Images / Alex Livesey

-

José Mourinho bevallotta: a Chelsea, az Inter és a Real Madrid vezetőedzőjeként is megpróbálta leigazolni Steven Gerrardot, a Liverpool 34 éves csapatkapitányát.


Utoljára találkozik José Mourinho, a Chelsea portugál vezetőedzője az általa csak kedvenc ellenfélként leírt Steven Gerrarddal, a Liverpool középpályásával. A csapatkapitány nyáron a Los Angeles Galaxyhez igazol, így a vasárnap 17 órakor kezdődő Chelsea–Liverpoolon csapnak össze utoljára. Mourinho a Daily Mail beszámolója szerint olyan ellenfelek miatt vált olyan edzővé, amilyen, mint Steven Gerrard.


Steven Gerrard egyértelműen a kedvenc ellenfelem, olyan, aki ellen jó volt küzdeni, aki miatt jobb menedzser válhatott belőlem

– mondta a portugál, aki szerint nagyon nehéz feladatot jelentett Gerrard feltartóztatása, ennek megfelelően nyert, vesztett és döntetlent is játszott ellene. Sajnálja, hogy Lampardhoz hasonlóan távozik klubjától, „de Steven esete más, mert ő mindvégig az ellenfelünket erősítette” – jelentette ki, majd elismerte:


Megpróbáltam elhozni a Chelsea-be, az Internazionaléba és a Real Madridba is, de mindig az ellenfélnél maradt. Szeretném tiszteletemet kifejezni iránta, remélem a Stamford Bridge is hasonlóan érez.

Ezt követően Mourinho azt pedzegette, hogy most már késő lenne megszerezni, nem lenne képes Gerrard a Liverpool ellen játszani. Hozzátette:


Csodálatos karrierje volt, amelynek során nem ment el más nagycsapathoz focizni, kitartott a Liverpool mellett, és ez tiszteletre méltó. Ki tudja, lehet, hogy egyszer játszhatok a Liverpool ellen úgy, hogy Steven Gerrard lesz a csapat vezetőedzője.

Lájkolj minket a Facebookon!