Germanwings: valami nagyon fontosat találtak a pilóta házában

Fotó: MTI/MTVA / Martin Meissner

-

Csak sajnos a hatóságok egyelőre nem mondhatják el, hogy mi is az pontosan.


"Nagyon fontos bizonyítékot" találhatott a német rendőrség a Germanwings légitársaság gépét szándékosan az Alpok hegyeinek irányító, és ezzel a sajátján kívül 149 ember halálát okozó Andreas Lubitz lakásán, a BBC szerint.


A rendőrség azután kezdett házkutatásba a másodpilóta két ingatlanjában, hogy a francia ügyészség közölte: az Airbus 320-as fekete dobozán hallható hangfelvételek alapján egyértelműnek tűnik, Lubitz szándékosan vezette a gépet egy hegyoldalnak, miután bezárkózott a pilótafülkébe.

Rendőri közlés szerint Lubitz düsseldorfi lakásáról, és szülei Montabaurban álló házából is több dolgot - köztük egy számítógépet, dokumentumokat - elvittek. Ezek között volt az említett lehetséges fontos bizonyíték. Marcus Niezcery rendőrségi szóvivő szerint a megtalált dolgot most „teszteknek kell alávetni", de ha a rendőrség gyanúja bebizonyosodik, „sokkal többet megtudhatunk" a tragédia okairól.

Az már biztos, hogy Lubitz súlyos depresszióval küzdött, emiatt pszichiátriai kezelés alatt állt. Az is kiderült, nemrég szakított barátnőjével.