Gerendás lett Benedek segítője a pólóválogatottnál

Fotó: MTI / Mészáros János

-

Benedek Tibor szövetségi kapitány úgy érezte, Rióra kell valami plusz a válogatotthoz. Gerendás György meglepődött, de elvállalta a feladatot, ami számára olyan, mintha a hazát védené.


Benedek Tibor szövetségi kapitány egy évvel az olimpia előtt úgy érezte, kell egy olyan plusz, amit egy új ember megjelenése tud okozni, és a választása a montreali olimpiai bajnokra esett. Aki meglepődött, de kötelességének érezte elvállalni a feladatot – írta a pólóválogatott honlapja.

Nyáron a válogatott a vébén és a világligában is hatodik lett, Benedek pedig a lehető legalaposabban elemezte az okokat. A szövetség elnöke, Kemény Dénes elfogadta a beszámolóját, így továbbra is élvezi a bizalmat, de úgy érezte, új impulzusokra lesz szüksége, ezért Dabrowski Norbert helyett a jövőben Gerendás Györgyöt kérte fel segítőnek.

„Egy évvel az olimpia előtt kell egy olyan plusz, amit egy új ember megjelenése tud okozni. Gerendás György személyét megfelelőnek érzem erre, új lökést tud adni a csapatnak. Karizmatikus szakember, akivel ha jól tudunk együtt dolgozni, az ő energiája mindenképpen pluszerőt adhat a válogatottnak” – mondta Benedek a Waterpolo.hu-nak.


„Másfél-két hete beszélgettem Tibivel, azt gondoltam, kíváncsi néhány ember véleményére a rossz világbajnoki szereplés kapcsán, gyűjti a tapasztalatokat azoktól, akiknek ad a véleményére – mesélte Montreal olimpiai bajnoka. – Elmondtam, mit gondolok, majd átvette a szót, és a tárgyra tért: elmondta, szeretné, ha a segédje lennék. Alaposan meglepett, aminek örült. Hazamentem, gondolkodtam, majd újra leültem vele, és négy órán keresztül beszélgettünk. És közben természetesen igent mondtam.”

Gerendás közben folytatja majd a Fradinál végzett munkáját, az új szerepköréről pedig a személyes érzéseit is elmondta: „Lehet, hogy idétlenül hangzik, de Varga Zsolt határozta meg legjobban a helyzetet. Azt mondta, olyan ez, mint a katonaság: ha háborúba hívnak, mész, védened kell a hazát. Ez a kutya kötelességed. Nekem is kutya kötelességem volt elvállalni a feladatot, a magyar vízilabda számomra a hazát is jelenti.”

Gerendás Györggyel szeptember elején beszélgettünk a magyar póló helyzetéről hosszabban.