Gera Zoltán távozik a West Bromwichtól

Fotó: Getty Images / Getty Images

-

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő West Bromwich Albion a hivatalos honlapján jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg Gera Zoltán szerződését, aki július elsejétől szabadon igazolhatóvá válik.


A 35 esztendős magyar támadó esetleges távozása már korábban szóba került, most pedig hivatalossá vált, hogy a Premier League 2013–2014-es kiírásának 17. helyén végző West Brom vezetősége nem ajánl új szerződést Gerának, aki 2004 és 2008, valamint 2011 és 2014 között erősítette a klubot – adta hírül a nemzetisport.hu.

„Zoltán és Steven évek óta velünk vannak, hihetetlenül profi játékosok. A pályán és azon kívül is megbecsülték a klubot. Tudjuk, hogy Gera új csapatot keres magának, míg Reid szeretne még játszani, de már az edzői pályát is fontolgatja”
– idézte a lap Richard Garlickot, a West Bromwich igazgatóját. Az ebben az idényben tizennégy bajnokin egy gólpasszt jegyző Gera a West Bromnál eltöltött hét idénye során 191 alkalommal lépett pályára az együttes színeiben – ötvenszer csereként –, és 29 gólt szerzett.