Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant egy szíriai menekülttáborban

Fotó: SANA / HO

-

A felkelők ellenőrzése alatt lévő menekülttáborban több mint 75 ezer ember él.


Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant szombaton a dél-szíriai, a jordániai határ közelében fekvő Rakban menekülttáborban, legalább négy ember meghalt, sokan megsebesültek - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) emigráns civil szervezet.

A felkelők ellenőrzése alatt lévő menekülttáborban több mint 75 ezer ember él. A táborban a szíriai kormányerők és az Iszlám Állam (IÁ) ellen is harcoló Dzsaís al-Asaír csoport lát el rendfenntartó feladatokat.
A menekülttábor ellen nem először követtek el merényletet. Tavaly októberben az említett lázadócsoport egyik őrposztjába hajtott egy robbanóanyaggal megpakolt teherautó. Értesülések szerint akkor három ember halt meg, és legalább húszan megsebesültek. Korábban pedig a merénylők egy közeli katonai ellenőrző pontot vettek célba, a támadásban hat jordániai határőr vesztette életét.
A gyanú szerint a támadásokat az Iszlám Állam követte el. A terrorszervezet az utóbbi hónapokban nagy területeket vesztett Irakban és Szíriában, ezért az utóbbi ország középső és keleti részén próbálja megerősíteni jelenlétét.