Gépfegyverrel mentek a Pokémon-világbajnokságra, de elkapták őket

Fotó: AFP / YOSHIKAZU TSUNO

-

A hatóságok azután lettek figyelmesek a két iowai férfira, hogy azok a közösségi médiában fenyegették a verseny résztvevőit. Automata fegyvereket és több száz lőszert találtak az autójukban.


A 18 éves Kevin Nortont és a 27 éves James Stumbót vasárnap tartóztatta le a bostoni rendőrség, mivel a fegyvereket jogtalanul birtokolták – írja a CNN.


A két férfi Iowából vezetett Bostonig, a Pokémon-világbajnokság helyszínére. Egyelőre nem tudni, hogy közük lenne bármilyen terrorszervezethez, de a nyomozás még folyamatban van.

„A bostoni rendőrség detektívjei kiváló munkát végeztek, mikor megakadályoztak egy potenciális tragédiát” – mondta Paul Fitzgerald, a belbiztonsági minisztérium főfelügyelője. Nortont és Stumbót akkor tartóztatták fel, amikor megpróbáltak bejutni a rendezvényre. A Remington shotgunt és az AR-15-ös támadófegyvert az autójukban találták meg.

A közösségi médiában tett fenyegetésekre a verseny biztonságért felelős magáncég figyelt fel, ők értesítették a hatóságokat is. A hatékony reagálásnak köszönhetően a rendezvény zavartalanul lezajlott.