George Lucas tolvaj? – Heti Star Wars-pletykák

Fotó: AFP / GUY KINZIGER / AFP / GUY KINZIGER

-

Új szereplők és forgatási fotók, szavazást nyert A Birodalom visszavág, George Lucas pedig amellett, hogy múzeumot kap, lehet, hogy lopott is néhányaktól.


San Francisco múzeumot ajánlott George Lucasnak

A kaliforniai metropoliszban tudják, mitől döglik a légy – turisztikai szempontból nagyon előnyös ajánlatot tettek a Star Wars atyjának, George Lucasnak. San Francisco polgármestere, Ed Lee ugyanis felajánlott egy vízparti területet a Mesternek, ahol berendezheti régóta megnyitni tervezett múzeumát. Ezzel a múzeumért versengő másik nagyváros, Chicago került nehéz helyzetbe – egyetlen előnyük, hogy ők korábban hétszer akkora területet ajánlottak fel. Helyzetüket az is rontja, hogy Lucas sok szállal kötődik San Franciscóhoz és Kaliforniához. Észak-Kaliforniából származik, a város volt az első, ahol múzeumban járt, emellett több projekten is együtt dolgozott SanFran vezetésével. Ha végre összejön a múzeum, akkor George Lucas műkincsei (például 19-20. századi festmények, egy gyermekművészeti kollekció és egy digitális mozgóképgyűjtemény) lelnek majd otthonra benne.


Biztos jó ötlet volt eladni a Lucasfilmet a Disney-nek? Biztos, hogy jó ötlet volt eladni a Lucasfilmet a Disney-nek?

A Disney elkaszálta a Star Wars: Attack Squadronst

A Disney-nél furcsán kezelik ezt a merchandising dolgot, sorra kaszálják el ugyanis a különböző Star Wars-os számítógépes játékok fejlesztését. Ezúttal a rajongóknak az X-szárnyúikat nem kell tovább csiszolgatniuk, ugyanis a Star Wars: Attack Squadrons is áldozatul esett ennek az őrületnek – senki sem érti, hogy igazából miért. Pedig az űrháborús szimulációs játék már zárt bétatesztelésnél járt, megjelenni azonban, úgy tűnik, mégsem fog.


A Birodalom visszavág lett minden idők legjobb filmje

Minden idők legjobb Star Wars-epizódja lett minden idők legjobb filmje – írja a YahooNews. Legalábbis az Empire magazinnál, ahol 301 film közül kellett kiválasztani a legjobbat. 250 ezren szavaztak, végül A Birodalom visszavág nyert, megelőzve A keresztapát, A sötét lovagot, A remény rabjait és a Ponyvaregényt. - - Amúgy az IMDb legjobb osztályzatot kapott 250 filmje között A remény rabjai áll az első helyen, A Birodalom visszavág a tizenkettedik pozícióban van.

Ismeretlen ismerősökről készítenének dokut – Kickstarteren gyűjtenek

Elstree 1976 – ez lenne a címe annak a dokumentumfilmnek, amely tíz olyan színész/statiszta történetét mesélné el, akik részt vettek az első film elkészítésében. „A maszk mögött. A sisak alatt. Nagy emberek. Kis szerepek” – ez pedig a mottója a filmnek, ugyanis olyan mellékszereplőket gyűjtöttek össze, akik mind fontos szerepet játszottak – egy-egy főszereplő mellett álltak egy-egy fontos jelenetben. De persze van egy igazi nagyágyú is: David Prowse. Ő az, aki eljátszotta ugyan Darth Vadert, de sem a hangját, sem az arcát nem adhatta hozzá, ezekre ugyanis más színészeket alkalmaztak. Aztán Lucasszal jól össze is veszett pár éve, így most nem lehet ott a hivatalos Lucasfilm-eseményeken. Az Elstree 1976-ot (amely az észak-londoni stúdióról kapta címét) Jon Spira szeretné rendezni, Kickstarteren gyűjtik hozzá a lóvét. Elég jól is haladnak: 28 nap van hátra, már csak ötezer dollár hiányzik a harmincezer dolláros (6,6 millió forintos) célhoz.Szivárognak a forgatási fotók

Amint arról korábban beszámoltunk, forog már a JJ Abrams rendezésében készülő hetedik Star Wars-epizód. Nem csoda, hogy folyamatosan szivárogtatják az egyesült arab emírségekbeli Abu-Dzabiban lévő forgatási helyszínről a kulisszatitkokat bemutató fotókat. Legutóbb a TMZ mutatott be ilyeneket, ezeken különböző tatuini személyeknek beöltözött emberek, űrhajóalkatrészek és egy furcsa, óriási malacvíziló-szerű állat látható. JJ Abrams tökéletes tweettel válaszolt. Azt írja, hogy örülne, ha nem szivárogtatnának ki az emberek mindenféle fotókat és információkat – például nem terjesztenék azt a borzalmasan hülye pletykát, hogy az Ezeréves Sólyom (Han Solo hajója) benne lesz a hetedik részben. És hogy miért tökéletes a tweet? Mert az igazi rajongók felismerték a fotóról azt az asztalt, amelyen Abrams cetlije fekszik. Ez bizony az Ezeréves Sólyom játékasztala.Két új csaj a Star Wars VII-ben

Ha már itt tartunk, belinkeljük azt a hírünket is, hogy a hetedik epizód szereplőgárdájába két újabb női szereplőt is beválogattak. Egyikük az Oscar-díjas Lupita Nyong'o, másikuk pedig a Trónok harcából ismert Gwendoline Christie. Az új rész szereplőgárdájának eddig bejelentett nevei alapján sokan kritizálták Abramséket amiatt, hogy kevés lesz a hölgy a készülő epizódban – ők most kicsit elcsendesedhetnek. A Star Wars Underworldön amúgy azt pletykálják, hogy lesz még egy fontos női szereplő is, aki nagy valószínűség szerint Sith-lovag lesz – Lupitáról például már márciusban azt írta a Latino Review, hogy Sithként kerül majd a filmbe. Emellett azt is tudni vélik az SWU-sok, hogy az új részben feltűnnek majd a mandaloriak, emellett az új köztársaság – harminc évvel a Birodalom bukása után – sem áll még fel a Star Wars VII-ben.


Brienne of Tarth ––> Darth Brienne (Tarth Brienne) Brienne of Tarth ––» Darth Brienne (Tarth Brienne)

Lando a Star Wars: Lázadókban, új rendező a Star Wars-családban

Meséltünk már róla, hogy ősszel érkezik a Star Wars: Lázadók című animációs sorozat a tévéképernyőkre, most úgy tűnik, hogy egy igazán nagy szereplő is benne lesz. Lando Calrissianról van szó, akit Billy Dee Williams személyesített meg a régi trilógia második és harmadik részében – ezúttal a hangját kölcsönzi majd egy rajzolt karakternek. A Star Wars VII-en kívüli másik nagy projekt a különböző kísérőfilmeké: 2015-ben a hetedik epizód, 2016-ban az önálló Boba Fett-film, 2017-ben a nyolcadik rész, 2018-ban Han Solo sztorija, 2019-ben a kilencedik epizód, 2020-ban pedig a Vörös Ötös munkacímű film kerülhet a mozivászonra. Han Solo lőtt először? - A Boba Fett-filmnek meg is lett a rendezője hamar, Gareth Edwards, a Godzilla rendezője forgatja az első, különálló Star Wars-filmet. Úgy tűnik, hogy a Han Solo-film rendezőjét is megtalálták a Disney-nél: az Entertainment Weekly úgy tudja, hogy Az erő krónikája rendezője, Josh Trank a szerencsés. Bár hozzáteszik, korántsem biztos, hogy Edwards és Trank között le van már osztva, melyik filmet ki viszi.

Ezt pedig estére: a lopós Lucas!

Címünkben feltett kérdésünkre választ kaphatunk, ha megtekintjük a Michael Heilemann által összevágott Kitbashed Star Wars-verziót. A két óránál is hosszabb film azt próbálja elmagyarázni, hogy George Lucas honnan merítette az ihletet – akár képi megoldásokra, akár történetvezetési szálakra volt szüksége. Rengeteg filmcím felbukkan, ráadásul Heilemann már készíti is az ugyanerről szóló e-könyvét – néhány fejezetet már el is lehet olvasni itt. Jó szórakozást az esti filmnézéshez!A Heti Star Wars-pletykák eddigi részeit...

... külön gyűjtőoldalon szedtük össze, ide kattintva elérhetők.